Цацаров: Олигарсите отровиха медиите, не прокуратурата

OFFNews 16 март 2016 в 20:24 2966 6

Медиите не са отровени от прокуратурата, те са отровени от олигарсите, които стопанисват част от медии. Това заяви в Брюксел главният прокурор Сотир Цацаров по повод коментара на Цветан Василев. 

От това, че трябва да защитават интересите на Делян Пеевски и Цветан Василев преди, а сега – на Делян Пеевски и Иво Прокопиев, подчерта той. 

Цацаров се намира в Брюскел, където взе участие в дискусия за мониторинга над България и Румъния. 

Според появилата се информация от срещата се очаква мониторингът над Румъния и България да остане поне още година, като е възможно той да бъде прекратен за нашата съседка от януари догодина. От България обаче се очакват още резултати преди да се случи това. 

Цацаров обаче обяви, че източниците на тази информация са спорни, като данните служат за изводите и препоръките в докладите на ЕК.

"Предаването на непълна и едностранна информация стана причина за текстове в последния доклад, несъответни на действителното положение. Механизмът все повече се превръща в инструмент за вътрешнополитическо противопоставяне. В полемиката отсъства планиране и осъществяване на необходимите реформи", коментира Сотир Цацаров.

Той подчерта, че не е реалистично да очакваме незабавно прекратяване на механизма за България, като противното би означавало, че нямаме реална самооценка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови