Цачева върна на работа уволнения за уседналостта Талев

OFFNews 17 май 2017 в 18:56 4996 3

Любомир Талев

Министърът на правосъдието Цецка Цачева отмени заповед на служебния министър Мария Павлова и възстанови Любомир Талев на длъжност директор на дирекция „Съвет по законодателство“.

През април, след скандала с проектозакона за уседналост при всички избори, Талев беше освободен от длъжност в изпитателния едногодишен срок на основание чл.12 от Закона за държавния служител.

Решението е взето след преразглеждане на работата на служителя по негова молба, съобщават от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Проектозаконът за уседналост при всички избори бе публикуван в началото на април на интернет страницата на министерството и предизвика силни обществени реакции. В проекта не бяха посочени авторите.

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова уволни шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който - според министъра - умишлено е злепоставил институцията, публикувайки проекта без съгласуване и в неокончателен вид.

Талев обаче твърди, че секретарят по правните въпроси на президента проф. Емилия Друмева и нейни съветници са автори на законопроекта, той е съгласуван с Павлова и в голяма степен е дошъл готов от президентството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

18.05 2017 в 09:59

или по-скоро "сестра"...

42249

2

Denis Rizanov

18.05 2017 в 09:59

Е вече на всички е ясно "кой кум, кой сват, кой на цачка "брат"...
 
X

Да помогнем на украинските деца!