Цачева: Може да видим политици в затвора

Ивайло Анев 23 януари 2015 в 09:06 6257 11

Председателя на Народното събрание Цецка Цачева

След като парламентът прие актуализираната стратегия за съдебна реформа, е възможно да станем свидетели на влизането на политици в затвора.

Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред БНТ.

Така тя потвърди думите на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, че една от целите на съдебната реформа е политици и магистрати да влязат в затвора.

Цачева заяви още, че има пълен консенсус от страна на парламентарните групи, че е нужна пълна промяна в съдебната система. Според нея има различни нюанси, когато става за конкретните мерки, с които да се постигнат стратегическите цели.

Относно упрека на ДПС, че здравният министър Петър Москов говорел ксенфобски, Цачева коментира, че когато се говори от парламентарната трибуна, всеки политик трябва да мери думите си.

“Езикът на омразата не работи за единение на обществото ни. Аз не съм цензур на различните групи и на риториката и лексиката, която упражняват. Мога да дам трибуна на обратно становище, на друго мение по въпроса”, заяви Цачева.

Според нея е по-добре противопоставянето да се случва в парламента, а не по улиците и площадите. "Парламентът не може да бъде кръжок по добри обноски, защото в него се случва пртивопоставянето на идеите на различните парламентарни групи", категорична беше тя.

Председателят на парламента коментира и заявката на ДПС за внасяне на вот на недоверие: "Да изчакаме следващите дни, за да видим дали ще бъде внесен вот на недоверие по надлежния ред".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!