Quantcast

Цачева: Може да видим политици в затвора

Ивайло Анев Последна промяна на 23 януари 2015 в 09:06 5534 11

Председателя на Народното събрание Цецка Цачева

След като парламентът прие актуализираната стратегия за съдебна реформа, е възможно да станем свидетели на влизането на политици в затвора.

Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред БНТ.

Така тя потвърди думите на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, че една от целите на съдебната реформа е политици и магистрати да влязат в затвора.

Цачева заяви още, че има пълен консенсус от страна на парламентарните групи, че е нужна пълна промяна в съдебната система. Според нея има различни нюанси, когато става за конкретните мерки, с които да се постигнат стратегическите цели.

Относно упрека на ДПС, че здравният министър Петър Москов говорел ксенфобски, Цачева коментира, че когато се говори от парламентарната трибуна, всеки политик трябва да мери думите си.

“Езикът на омразата не работи за единение на обществото ни. Аз не съм цензур на различните групи и на риториката и лексиката, която упражняват. Мога да дам трибуна на обратно становище, на друго мение по въпроса”, заяви Цачева.

Според нея е по-добре противопоставянето да се случва в парламента, а не по улиците и площадите. "Парламентът не може да бъде кръжок по добри обноски, защото в него се случва пртивопоставянето на идеите на различните парламентарни групи", категорична беше тя.

Председателят на парламента коментира и заявката на ДПС за внасяне на вот на недоверие: "Да изчакаме следващите дни, за да видим дали ще бъде внесен вот на недоверие по надлежния ред".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2015 в 16:21

Местан най-накрая направи нещо добро. Долу Москов!!!

23.01 2015 в 15:52

Супер евтин PR. И на Радан Кънев, и на тази тетка. Важното е да има правосъдие, а това не означава да има осъдени на всяка цена. А и правосъдието не е само вкарване на хора в затвора. Ама , нека, вярвайте им.

23.01 2015 в 14:44

Айде, айде, айде, айдеееееееее!

Ако вкарате дори 2-ма 3-ма рубладжий в затвора тогава ще се убедя, че преходът наистина е почнал.

23.01 2015 в 12:32

Ако нарекат някой бар на плажа в Доминикана примерно "Затвор". Даже може да са цяла верига барове по атрактивните места за ваканцуване. С рекламен слоган - за политици с чувство за хумор

23.01 2015 в 12:02

Крайно време е ама едва ли ще стане те политиците в Бг затова стават политици за да не са в затвора. Иначе гледам първия кандидат бил ЦЦ за 4 години до момента.

23.01 2015 в 11:57

А дано, Цецке, ама надали. :)

23.01 2015 в 10:14

Както са я подкарали политиците ... на Видовден някои ще могат само да си мечтаят да стигнат живи до затвора ... преди да ги е настигнала "народната любов". Те за това се учи история.

23.01 2015 в 10:03

Твърде забавен е факта че всички политици говорещи по темата "политици в затвора...евентуално" го правят така сякаш не се отнася за тях самите или пък за техни близки съпартийци,а сякаш винаги става дума за нещо далечно,което ще се случи може би на едни съвсем други хора,в една далечна галактика...


Между другото, пише се цензОр, не цензУр...
С У в последната сричка се пишат други думи-кондУр..да речем..и някои други...

23.01 2015 в 09:45

Пьрви в затвора са Боко и Цецо,след тях цялата герберска вьрхушка

23.01 2015 в 09:43

СерГей, Пеевски, Сопола, Местан, Цвъчко и още знайни и незнайни герои от ДПС, ГЕРБ, БСП, абе от всички партии. Дайте да видим, но едва ли...