Татяна Дончева: Подкрепяме Манолова, Слави Трифонов и Борисов убиха малките партии

OFFNews 10 септември 2019 в 12:39 26480 6

Снимка БГНЕС

Движение 21 ще подкрепи Мая Манолова, няма да издига свой кандидат за кмет на София, но ще има листа за общински съветници. 

Това заяви лидерът на Д 21 Татяна Дончева при внасянето на документите на партията за регистрация в ЦИК. 

С финансирането на партиите - така, както решиха лицето Слави Трифонов и лицето Бойко Борисов, на практика убиха малките партии. Възможността за нормално държавно финансиране на малки партии, което е в стотици пъти пъти по-малко от финансирането на големите партии, но даваше възможност да бъдат покрити основни разходи - за наемане на зали, за общуване с хора, за издаване на рекламни материали, сега не е налице, така че Движение 21 е ограничило участието си до места, където смятаме, че имаме повече шансове. На доста места ще участваме в коалиции, заяви Дончева.

Тези избори са със голям залог, в тях няма нищо местно. Говоренето за кучета, котки и градинки е неуместно. Цялото управление е обрасло в тежки схеми. Йорданка Фандъкова е много симпатична, но трябва да знае, че участието в схеми те прави съучастник. Тя не може да каже, че няма нищо общо с много лица, които мишкуват в общината. Можем да кажем, че Фандъкова е изпълнителен директор на софийската фирма на Бойко Борисов, обяви Дончева. 

София е разковничето за тръгването на България по друг път. Падне ли София, пада ГЕРБ и цялото мутренско управление, тежките последици от което ще изкупваме години наред, заяви още Дончева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

6

SC

10.09 2019 в 21:15

Дончева вдигна червена папка за Манолова. Гласувайте, крепостн... другари!

4000

5

Тиква загубена

10.09 2019 в 17:16

Слави е убил само мозъчните клетки на някой.

3700

4

опетков

10.09 2019 в 16:57

Не Слави Трифонов и ББ убиха малките партийки, а българският гласоподавател. Др. Дончева не си ли спомняте, че имаше референдум и т.н. "суверен" си каза тежката дума. Сърдете се на себе си, че празните приказки, които дрънкате с манталитета на селска даскалица, не хващат дикиш сред "народа". Всички помнят "Ванко 1", продажна адвокатке.

2426

3

tania7777

10.09 2019 в 15:03

Тази червена бабичка с уста на кенеф да си ходи на село!

6506

2

bobacko

10.09 2019 в 14:18

Значи какво имаме като кандидат-кметове с най-големи шансове според социолозите. Две кандидатури. Едната на ГЕРБ, другата на БСП под прикритие. А ГЕРБ и БСП са производни на БКП. И в този случай едната е под прикритие. Едната производна роди мутрите, другата ги отгледа. Какъв избор имаме? Отпред змия, отзад магаре. Затова драги ми столичани, погледнете малко или повече встрани. Ако ги разделим условно двете кандидатури на лява и дясна, и се чудите накъде да тръгнете, то верният избор е НАПРЕД. Пожелавам ви успех.

8074

1

JustSoYouKnow

10.09 2019 в 13:40

"Движение 21 е ограничило участието си до места, където смятаме, че имаме повече шансове"
- Това означава ли, че досега съзнателно сте пускали кандидатури за места където ви е ясно че нямате дори минимален шанс да спечелите постигайки по този начин ефективно точно 2 неща:
1. Вкарване на някой друг лев в партийната ви касичка. (Което е вероятно целта на упражнението)
2. Размиване на вота и създаване на усещане за липса на алтернатива. (Прекрасен страничен ефект от действията ви, но в разрез със смисъла на една изборна кампания и според мен в ущърб на обществото.)

Ако е така може ли да попитам, след като до сега реално съзнателно сте предприемали действия, които водят до личното ви облагодеталстване за сметка на обществото (поне спрямо вижданията ми) защо очаквате да ви гласувам доверие?