Татяна Дончева: Гешев ходи с пистолет на кръста, как ще прави реформа в прокуратурата

Леви и десни да се обединят в София в подкрепа на Мая Манолова на балотажа

OFFNews 28 август 2019 в 10:20 8002 2

Снимка Архив

Човекът е завършил Полицейската школа, ходи с пищов на кръста и непрестанно е в екшъни. Как си представяте, че ще се държи по различен начин, ако го направите главен прокурор?. Ще се държи по същия начин, но още по-безконтролно, защото там няма нито интелект, нито задръжки. 

Така лидерът на Д 21 Татяна Дончева коментира единствения номиниран за приемник на Сотир Цацаров - зам. главния прокурор Иван Гешев. 

Тя прогнозира, че предстоят незаконни арести, за които после отново ще плащаме обезщетения.

Според Дончева професионалната кариера и образованието на Гешев го формират като човек с полицейски манталитет.

„Такива хора си имат своите особености – полицаите и военните, те нямат нищо общо с магистратския манталитет и никога не могат да го придобият”, каза още Дончева. За манталитета на бъдещия главен прокрур каза още: „нагоре – лази, надолу – гази”. 

Тя сравни издигането на Гешев за главен прокурор със скандала около поисканата оставка на директорката на Музикалното училище в София Столина Добрева заради отказа да назначи без конкурс оперната прима Дарина Такова.

Според Дончева министърът на културата Боил Банов с реакцията си е дал повод за собствената си оставка.

„Фейсбук” не е място, където да се издават административни заповеди. Абсолютно недопустимо е да се иска оставката на един училищен директор, защото е спазил наредбата. Примадоната може да иска всичко и да проявява капризи, министърът не може даде воля на тези капризи. Това показва нашето отношение към правилата”, коментира още тя.

Относно битката за София на предстоящите местни избори лидерът на „Движение 21” призова леви и десни да се обединят поне на втория тур за пробив срещу ГЕРБ. По думите ѝ те могат да застанат зад номинацията на Мая Манолова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

2

Georgi Gracata

28.08 2019 в 19:17

Влиянието в Съдебната система е основна цел в Българския преход начертана от Андрей Луканов на 14-тия конгрес на БКП спазвана от всички сателити-БСП,СДС,НДСВ и послушните коалиционни партньори. Избора на главен прокурор гарантира спокойствието след падане от управление и сигурност.Сега може би ще гарантира и политическа чистка.Процеса Трайчо Костов е най-яркия пример,,Крушата не пада по-далече от дървото".

2426

1

tania7777

28.08 2019 в 10:50

И тая селска тетка изпълзя от змиярника...Партията е дала сигнал!