Татяна Дончева: Има възможност вотът на недоверие да успее

OFFNews 17 май 2014 в 10:02 7281 16

Татяна Дончева

Има някаква възможност монолитното мнозинство в парламента да се разцепи и да се стигне до успешен вот на недоверие. Това мнение изрази пред bTV Татяна Дончева.

Според нея в момента тече разделяне на бизнеси, свързани с политическите сили, и това е предпоставка за евентуално разминаване при вземане на политически решения. Дончева обясни, че вот на недоверие може да мине в зависимост от развитието "на проекта на Цветан Василев "България без цензура".

„Може да има много основания да бъде обвинено правителството в нещо, но ако не се извадят аргументи за това, хората няма да разберат. А ГЕРБ няма подготвени хора, които да аргументират мотивите си за внесения вот”, коментира Дончева.

Дончева смята, че през есента е възможно да има предсрочни парламентарни избори. Тя обясни, че Цветан Василев е този, който може да "премести грамчето, което ще наклони везните". 

По думите ѝ не можем да станем по-малко енергийно зависими от Русия, без да развиваме ядрена енергетика с други големи ядрени държави. Трябва да има баланс на интереси и конкуренция в сектора, смята Дончева.

В коментар на определението на зам.-председателя на парламента Мая Манолова, че внасянето на вота на недоверие по тема енергетика е като любов по време на холера, Татяна Дончева заяви: „Просто ми омръзна да говорят глупости за всякакви сериозни неща“.

По повод предстоящите Евроизбори, тя заяви, че е съвсем реално АБВ на Георги Първанов да не спечели място в Европарламента. Според Дончева залогът на тези избори е най-голям за "Атака". „Ако хората на Сидеров не влязат в Европарламента, те ще трябва да предприемат стъпки, които да им гарантират участие в следващия парламент, иначе ще изпаднат и от него. Важна ще е и ролята на депутатите, които се обвързаха с Николай Бареков и също не е ясно каква позиция ще заемат след 25 май”, допълни тя.

Що се отнася до БСП, Дончева заяви, че няма положение, при което левицата да загуби. „Те никога няма да го признаят. И двама депутати да вкарат, пак ще казват, че са спечелили”, посочи тя.

Делян Пеевски е Ахмед Доган, каза още лидерът на „Движение 21". По думите й това, което прави Пеевски, е онова, за което Доган няма да си цапа ръцете и да напусне сараите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!