Татяна Дончева: БСП и ГЕРБ са статуквото, срещу което ще се борим

OFFNews 11 септември 2016 в 10:36 7867 4

Снимка бТВ

"Ген. Румен Радев е новак, той може да говори каквото си иска. Ако не може да разбере в каква ситуация са го вкарали, не съм аз човекът, който трябва да му изяснява къде е попаднал и какво има около него", заяви лидерът на "Движение 21" и кандидат за президент Татяна Дончева пред бТВ.

Тя гостува в предаването "Тази неделя" заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов, който ще е вицепрезидент в двойката с Дончева.

"Ако ген. Радев е интелигентен, сам ще разбере след време в какво са го поставили", добави Дончева.

Според нея с течение на предизборната кампания водеща фигура в кандидатурата на БСП ще бъде посочената за вицепрезидент Илияна Йотова.

"В този момент някой трябва да говори като за кампания и ще видите, че това ще е този, който може да говори", категорична е Дончева.

Според Минчо Спасов също кандидат-президентът на БСП би бил беззащитен в политическа атмосфера и генералът щял да изпадне в "смешни ситуации" по време на кампанията, от които ще трябва да го вади Илияна Йотова.

"Вече трудно виждаме разлика между ГЕРБ и БСП. Заедно с ГЕРБ ходят на лов, въртят бизнес... Размиването на лявото и дясното означава, че тази парадигма отдавна е разрушена”, допълва Спасов.

Според Татяна Дончева най-големите противници на "Движение 21" са проблемите на България и статуквото на прехода.

"Негови носители в голяма степен са и ГЕРБ, и БСП", смята Дончева.

По повод мистерията с търга за Дипломатическия клуб в Бояна, който бе купен от трима старозагорски младежи за 8,5 млн. лв. Минчо Спасов каза, че зад тази игра стои по-висша фигура.

"Тук става дума за юридическата фигура на сламения човек. Той стои като подставено лице пред истинския собственик, не е толкова трудно да се открие кой е той, стига Сотир Цацаров и компания да искат да го открият", допълни Спасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

4

кикимора

11.09 2016 в 22:38

Митю Пищова никога не би зацапал джакузито с тая мърла.

13780

3

Перко

11.09 2016 в 13:46

По добре щеше да е, ако Дончева се бе кандидатирала за вице на Митьо Пищова

20374

2

Стринка Минка

11.09 2016 в 12:14

Двама духовни пенсионери поседнали пред блока на лафче.
Сутрешен блок да става.
 
X

Да помогнем на украинските деца!