Татяна Дончева атакува "Дондуков" 2 с вице Минчо Спасов

OFFNews 08 септември 2016 в 09:43 8439 5

Снимка Архив

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева се кандидатира за президент, вице ще е бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов. 

Дончева днес обяви и коалицията между Д21 и НДСВ за президентския вот през ноември. Съюзът е обсъждан в дългосрочна перспектива, уточни съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев. 

Президентът да назначава главният прокурор, за да има кой да носи отговорност за държавното обвинение, е промяната в Конституцията за разширяване на президентските правомощия, за която настоява двойката Дончева-Спасов. Приоритетите им ще са образованието и културата. 

Ще наложим "Винету" като задължителна книга в 7 клас, пошегува се Минчо Спасов. Сериозно допълни, че е по-важно да са наложи Херман Хесе с книгата му за Сидхарта и разказа как принцът станал обикновен човек като него и Дончева, когато разбрал, че крайностите не са добро нещо и верният път е средният.

Двамата се обявиха и за социален минимум за всеки гражданин, за да може той да чувства държавата като свой дом. Искат и екологичен вектор - нито да има презастрояване, нито да се спъва икономическото развитие на определени региони.

Царят Симеон Сакскобургготски подкрепял дискретно кандидат-президентската двойка. Патриарх Неофит ме е кръщавал, ще ни благослови, разкри още Дончева. 

С Минчо сме си извоювали правото да не бъдем мразени от хората, допълни тя. 

Кандидат-президентската двойка Дончева-Спасов е подкрепена от Инициативен комитет начело с бившия зам.-председател на парламента Камелия Касабова, в който влизат футболният треньор Пламен Марков, оперната певица Александрина Милчева, бившият шеф на болница "Св. Иван Рилски Дечо Дечев, кметът на Трявна Стефан Данаилов, бившият военен министър Николай Свинаров, режисьорът Борис Панкин, кинорежисьорът Иван Ничев и др. 

На въпрос какъв резултат очаква Дончева обяви: "Възможно най-добрият. Да не планираме резултата - и Наполоен не е могъл, но това не му е попречило да завладее света".

Тя обясни, че кампанията ще се финансира от субсидията на "Движение 21" и от дарения.

Дончева обяви за първи път намерението си да се включи в надпреварата на 29 август, но тогава не разкри името на кандидата за вицепрезидент, нито подробности за предизборната си платформа или формата, в който партията ще се яви на вота.

Двайсет дни по-рано от Д 21 обявиха, че спират преговорите с БСП за общ кандидат на левицата. В разпространена позиция Дончева благодари на "онези 49% от членовете на БСП, които подкрепиха идеята за партньорство с „Движение 21” и за общо явяване на предстоящите президентски избори. Благодарим и на 48-те общински организации на БСП, които са номинирали лидера на „Движение 21” Татяна Дончева за кандидат за президент и вицепрезидент".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

5

Лопе де Вега

09.09 2016 в 07:52

Аре стига с тоя цар, бе. Колко време ви трябва за да проумеете, че нито е бил, нито е, нито ще бъде някога цар. Не лъжете народа - това е грях. Айде duchen machen!

Поздрав!

13780

3

Перко

08.09 2016 в 12:00

Тая не е интересна, както и останалите дърдорковци. Вече има истински клоун между кандидатите - Митьо Пищова !!!

17439

2

мнение от IP

08.09 2016 в 11:53

Въртят се едни от 20 години, разделят се, коалират се и всяко парченце партия с кандидат за президент. Това не са олимпийските игри, където важно е участието. Лошото е, че вече всеки представялява единствено себе си. И дори избирателите на БСП разбраха че е тъпо кандидати за президент да бъдат Първанов, Дончева, един пилот и още някой. Да има...

7506

1

Поредната соуп опера за наивни души...