Танев хвали санирането, магистралите и спорта. А Борисов нямал грешка

Изключително съм удивен от НСО, каза министърът на образованието

OFFNews Последна промяна на 19 април 2015 в 19:35 1789 4

Проф. Тодор Танев

Няма грешка. В моята област, спрямо моята работа, до момента Бойко Борисов не е допуснал грешка, заяви пред Нова телевизия министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Ако Ви прави впечатление, отношението на Брюксел и на Европа към нас е радикално различно. Не говоря само за "Лувъра". Ако виждате, говори се в момента за някакви 80 километра на магистрали, които трябва да се рехабилитират. Говори се за саниране на блокове. Аз бих говорил за една голяма реформа в областта на науката и образованието и как ще дойдат едни големи пари, които са по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Правят се доста неща. Аз не виждам нужда от деструктивна критика, каза Танев.

На мен сърцето ми е в спорта и с Красен Кралев се разбираме прекрасно и искаме да възкресим масовия студентски и ученически спорт, заяви още министърът на образованието.

В България има някаква доста неестествена и нездрава министерофобия, категоричен е той.

В събота и в неделя обикновено гледам колкото мога повече да жаля тези хора, които ме пазят. Изключително съм удивен от НСО - много голям професионализъм. И това, което се носи по вестниците за НСО в момента, леко скандалиозно, аз го виждам от другата страна, че не е така. Не стоят така нещата там, каза Танев. 

Вярно е, че един от одите в министерството е бил пратен в прокуратурата. Но това е било през декември. Там имаше нещо, свързано с пионерски лагери. Има внесени, изнесени (имоти - б.р.), аз не ги разбирам, аз не съм нито юрист, нито разбойник, заяви той.

Основният проблем на образованието е невключването на толкова много деца - деца, които на 7-годишна възраст не знаят български, каза Танев.

Имам си специален съветник по ромския въпрос, допълни министърът на образованието.

Българският учител трябва да получи повече, да бъде подкрепян, призова той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.04 2015 в 08:47

off - не ме разсмивай - точно (комунистическия проект) гроб ползва същите "пи ар агенции" по форумите, които защитават интересите на петата колона в бе-ге

19.04 2015 в 22:30

Само за 2 съобщения ли Ви платиха днес? Явно наистина руските капитали се наочват към Гърция. Тука от глад ще си умрат троловете. Има ли някъде ускорен курс по гръцки? Сериозно се притеснявам.

19.04 2015 в 22:08

Танев,Танев.
Що не му направиш една свирка на тиквоча и да вземе да млъкнеш, че ми се гади от такива гадни подмазвачи.

19.04 2015 в 21:12

Ако си вършехте както трябваше работата с бойко ти, нямаше да имате нужда от нсо да ви охранява. хрантутници !!!