Светлозар Лазаров напуска системата на МВР

ОFFNews 07 март 2015 в 17:04 6198 10

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

"След подписването на оставката от премиера Бойко Борисов напускам системата на МВР".

Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров във Велико Търново, като одбясни, че не е бил подложен на натиск, за да подаде оставка.

"Бях поел ангажимент към премиера да продължа да си изпълнявам функционалните задължения и когато той ми поиска оставката, аз си я подадох. Винаги съм казвал и ще повторя, че аз на натиск няма да се подам и не съм се подавал никога, въпреки опитите в тази насока", каза Лазаров. 

Той определи постъпката си да подаде оставка като "джентълменска", а по повод отношенията си с бившия вътрешен министър Веселин Вучков заяви, че „МВР не е арена за лични отношения". 

На въпрос какво не е успял да свърши като главен секретар на МВР Лазаров отговори: „Разбрах какво не свърших като казах на сина ми, че съм си подал оставката. Тогава той каза: "Най-после ще се видим" ”.

След това той добави, че няма да търси политическа кариера, а ще се отдаде на семейството си. Той обясни, че не му е било предлагано да ръководи новата база на НАТО у нас.

„Имам чисто лични неща да свърша на първо време от рода на това да си реша някои здравословни въпроси, да си закупя жилища, тъй като когато се роди третото дете си продадохме апартамента”, заяви Лазаров, цитиран от агенция "Фокус".

Лазаров най-трудните му моменти като главен секретар били по време на протестите през зимата на 2014 година и през периода на миграционния натиск през 2013 година.

Според него полицаите са се справили "по блестящ начин" с протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Той все пак призна, че имало "отделни инциденти":

"Да имаше отделни инциденти, но всички инциденти, всички конкретни случаи са докладвани на Прокуратурата, за да се осъществи съответния надзор за законност и съответните процесуално-следствени действия. Гражданският мир в крайна сметка беше запазен. Случи се най-естествения ход на нещата - правителството да си подаде съответната оставка”, заяви Лазаров. 

Той отказа да коментира случая "Лясковец" с мотива, че делото е в съдебна фаза и не е коректно да се обсъжда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!