Светльо Витков: Политиката не е мръсна, мръсни са хората

OFFNews 16 октомври 2015 в 19:03 3698 6

"Политиката не е мръсно нещо. Политиката е сложно нещо, но мръсни са хората. Мръсни са хората, които използват инструментите на политиката, за да облагодетелстват единствено себе си и своя кръг."

Това заяви лидерет на "Глас народен" Светльо Витков пред bTV.

"Глас народен ще участва в изборите в 60 общини. Не сме еднакви с другите. Виждате, от старите партии, които са сега във властта, нямаме никаква прилика с тях, тъй като ние не държим да станем богати хора от политиката и да не станем властни. Разбрахме едно нещо за тези години, през които сме в политиката, че липсва комуникация между институциите и гражданите и в България всеки иска да е шеф. Всеки иска да е кмет, всеки иска да е нещо шефче, да не работи и някой друг да му върши работата, което е проблем и в крайна сметка няма връзката между граждани и институции и това ще бъде работата на Глас народен", заяви Витков.

"Ще влезем в Столична община. В последните избори резултатите ни позволяват да влязат двама човека", категоричен беше лидерът на Глас народен.

Светльо Витков ще подкрепи електронното гласуване в референдума на 25 октомври, провеждан наравно с местните избори:

"Глас народен е твърдо за електронно гласуване. Ние сме партията, която преди две години заяви своята позиция и го включихме в програмата си заедно с предложения, изпратени за промяна на изборния кодекс - да се стартира провеждането на електронно гласуване."

Запитан какво за него е "успех" бившият вокалист на "Хиподил" и настоящ политик каза:

"За мен е успех е да правиш това, което трябва да направиш, за да бъдеш почтен човек"


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови