Св.Синод награждава Близнашки с църковен орден

ОFFNews 02 декември 2015 в 14:22 2461 2

Проф. Георги Близнашки, който беше служебен министър-председател на България от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 година, ще бъде награден с църковния орден „Св. св. Кирил и Методий”, съобщават от "Отдел Връзки с Обществеността" при Св. Синод.

Църковното отличие му се връчва по решение на Светия Синод на Българската православна църква в знак на внимание и за църковни заслуги. Церемонията ще се състои на 8 декември от 12:00 часа в Синодната палата на ул. „Оборище” №4.

Припомняме, че по време на управлението на служебното правителство под ръководството на проф. Близнашки Министерският съвет взе решение да предостави патриаршеския храм "Св. Александър Невски" на Българската православна църква – Българска патриаршия.

Обявяването на Храм-паметника „Св. Александър Невски“ за частна държавна собственост стана с решение на служебното правителство от 1 октомври 2014 г, два дни по-късно в приемния салон на Патриаршеския дом тържествено бе подписан договор за преотстъпване правото на собственост на ПКСХП „Св. Александър Невски“ на Българската православна църква - Българска патриаршия.

На 8 октомври 2014 г., в Гранитната зала на Министерския съвет в присъствието на представители на Св. Синод и членовете на служебното правителство се състоя церемонията по тържественото връчване на Акта за собственост на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!