Борисов: Подготвя се ремонт на храм "Св. Александър Невски"

OFFNews Последна промяна на 25 май 2015 в 12:30 1769 4

Правителството ще продължи да подкрепя Светия синод и развитието на културата в България. Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов. 

Наскоро кабинетът отпусна 500 000 лева за възстановяване на архитектурни обекти в Плиска, където българите са приели християнството и са написани първите книги на кирилица.

В момента се подготвя и ремонтът на патриаршеския храм „Св. Александър Невски“ в София. Ще продължат да се отделят и допълнително средства за култура, за да се разкрива богатството на българската история и традиции. До края на месеца ще бъде открит и Националният музеен комплекс „Квадрат 500“, в който ще бъдат изложени най-добрите експонати на художественото изкуство в страната ни.

"Увеличили сме в момента максимално възможно средствата за подкрепа на духовността и културата", подчертава министър-председателят. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.05 2015 в 18:35

Обича да прилича на идола си Путин, само че Ганьовото и с нож не можеш да го изрежеш от простоватата, селска мутра. Изключително е православен и богобоязлив, путинов признак, че скоро можем да очакваме политически затворници. А в "показното" му училище в Хиподрума гонят деца от час, щото не са религиозни. В същото училище, в 6-ти клас се учат цяла година текстове на турски песни в часовете по музика, а ентусиазиран комитет построи църква в двора.
Ех, средни векове, добре дошли отново!

25.05 2015 в 14:33

Училищата тънат в мизерия (особено в селските райони), но за мазните калимавки ще даваме пари от бюджета.
Щото те сигурно са много бедни -виж николайчо пловдивски - вече цяла година не си е сменял джипа.

25.05 2015 в 13:33

Добър фотошоп. Тиквата почти не прилича на себе си.

25.05 2015 в 13:30

Абе нещо за Моника Маковей да напише и как се е омазал с исказаването си за реформата в Румъния. Да не беше си отвярял устата, нямаше така да го нахранят, ама то тъп рапон.