Столични организации на БСП въстанаха срещу своите в СОС

OFFNews 10 февруари 2024 в 10:39 2514 2

БСП

Снимка Архив

Столични организации на БСП поискаха наказания за общинските съветници на столетницата, които подкрепиха Цветомир Петров за председател на СОС.

В декларацията от БСП "Красно село" се казва, че оттегля доверието си от общинските съветници на партията.

"Госпожи и господа общински съветници, ние работихме за вашето избиране, но вие ни предадохте! Подкрепихте с гласа си срамния сговор с градската десница. Същата тази десница, която повече от 30 години ограбва столичани, която ряза паметници и цинично ги претвори в празнични торти, за да отпразнува победата си над нашата памет, срещу нашето достойнство. Позор за вас!", посочват социалистите от "Красно село", цитирани от пресцентъра на "Позитано" 20.

Към тях се присъединяват и социалистите от БСП "Люлин", които заявяват, че подкрепата на общинските съветници на БСП за избор на председател на СОС е неправилна и в разрез с морала и достойнството на БСП. В изразената от тях позиция посочват, че това оставя у редовите членове на БСП привкус на разочарование за поредната схема и незачитане решенията на ръководството на партията.

На свое заседание Районният съвет на БСП "Оборище" също се разграничи от действията на общинските съветници, като призова Иван Таков и Иван Пешев да понесат политическа отговорност, като подадат оставка в качеството им на председател и заместник-председател на БСП-София.

Социалистите предложиха на следващото заседание на Националния съвет на партията да бъдат наложени съответните партийни наказания и подкрепиха решението на Изпълнителното бюро на БСП за сваляне на политическото доверие към гласувалите за председател на СОС.

До недоволството на социалистите от столичната организация на БСП се стигна, след като преди дни общинските съветници от "БСП за България" пренебрегнаха решенията на НС на БСП, ИБ на НС на БСП и собствените си решения за издигане на кандидат на БСП за председател, и подкрепиха безпринципно кандидатурата на ПП-ДБ-СС за председател на СОС, се посочва още в съобщението на столетницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

2

GB

10.02 2024 в 16:06

Гледахме, в миналото и вие сте яли празнични торти. ????

2099

1

Mateevk

10.02 2024 в 13:05

Само една малка корекция. Рязането на тези безумни паметници не е победа над, а победа на достойнството ни! За тези, които го имат и знаят що е то и има ли почва у тях. Няма, защото не четат автора на мисълта, която перифразирам, тоест техния основател.
 
X

Да помогнем на украинските деца!