Стоилов за президентския отчет: Това прилича на предизборен дебат в ГЕРБ

Симона Костадинова 21 януари 2016 в 12:14 2644 0

Янаки Стоилов

"Този отчет приличаше повече на стартиране на вътрешнопартиен предизборен дебат, тъй като това е президентската двойка на ГЕРБ". 

Това заяви пред журналисти в Народното събрание депутатът от БСП Янаки Стоилов по повод годишния отчет на президента Росен Плевнелиев.

"Мисля, че това е интересно и заслужава внимание, но трябва и да бъдат ясно обявени тези форми, защото в редица от оценките на президента и вицепрезидента имаше не просто различия, а противоположни позиции", каза още Стоилов.

Социалистът разкритикува Плевнелиев, че в отчета му не се казва какво е променил държавния глава през годините, в които е бил на поста. "С какво се е променил животът на българските граждани? Дали те се чувстват по-добре и какви са причините за правилно споменатата от него криза на доверието към институциите? Това са сериозни въпроси, които бележат финала на тази президентска кампания", обясни Стоилов.

Той добави, че президентът обяви наличието на редица кризи, но е пропуснал две от най-важните - социалната и моралната. Вицепрезидентът Маргарита Попова обаче правилно е обърна внимание на кризата на социалната и правова държава, за необходимостта от социална сигурност и сплотеност, които да осигурят стабилността в българското общество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !