Стефан Янев за кадрите с полицейско насилие: Ще бъдат разследвани, записите са обезпокоителни

OFFNews 13 август 2021 в 21:49 5124 3

Снимка Министерски съвет

Министър-председателят Стефан Янев коментира показаните от Комисията за полицейското насилие кадри, на кои се вижда как униформени пребиват протестиращи под колоните на Министерския съвет.

Премиер, който е на посещение в Банско, определи записите като "обезпокоителни".

заяви, че без да е видял кадрите, разбира, че става въпрос за полицейско насилие, което "не трябва по никакъв начин да се поощрява". "Работата на правоохранителните органи е да осигуряват реда, а не да се саморазправят с протестиращи или други хора, които нарушават обществения ред", каза Янев

Той е категоричен, че показаните кадри ще бъдат разследвани: "Тези кадри ще бъдат разследвани и нека компетентните органи да разследват и да кажат кой, какво и как е превишил и как са се случили нещата. Да, обезпокоително е", добави Янев.

Министър-председателят коментира и ситуацията в Афганистан. Според него тя може да стане много опасна и да предизвика голяма бежанска вълна, която ще се отрази на границите на Европейския съюз. По думите му са необходими по-строги мерки по охрана на границата.

"Ситуацията там - от гледна точка на сигурността, се изостря и е с потенциал да предизвиква много сериозна бежанска вълна", посочи министър-председателят. Янев добави, че е важно да се говори по темата и да се вземат необходимите мерки, така че държавата ни да бъде добре подготвена, за да може да се реагира адекватно при натиск.

Относно актуализацията на бюджета премиерът изрази надежда, че народните представители разбират тежестта на подобно решение, тяхната отговорност пред обществото и огромното значение на този въпрос за страната. Янев посочи, че депутатите са изпратени от българските граждани в парламента именно, за да решават проблеми, а не да създават нови. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

2

yoghurt

13.08 2021 в 22:22

Пардон, вероятно някой робот е писал статията, по-долу откриваме примери за съвършено нова граматика и правопис...

11300

1

yoghurt

13.08 2021 в 22:21

Думата обезСпокоителни не съществува на български език.