Соцдепутат дава Ненчев на прокурор

OFFNews 15 ноември 2016 в 16:02 9752 2

Соцдепутат дава Ненчев на прокурор

Червеният депутат Атанас Зафиров дава военния министър Николай Ненчев на главния прокурор заради нарушение на закона за въоръжените сили относно изискването за деполитизация на българската армия. Пред Канал 3 депутатът обяснил, че поводът е авторска статия на министъра във вестник "Българска армия", озаглавена "Наглите лъжи на един кандидат-президент".

Статията е излязла в петък, преди деня за размисъл и два дни преди балотажа в неделя. Според депутата притеснителното е, че вестникът е държавен орган и е на издръжка от бюджета, респективно - от средствата на данъкоплатците. 

"Внасям сигнал до прокуратурата за нарушение на закона, който изисква деполитизация на армията и недопускането на политическа пропаганда в структури и формирования на въоръжените сили", каза Зафиров.

Той заяви още, че има информация, че вестникът, който иначе се продава за 50 стотинки, е бил раздаван безплатно в деня на излизането му от печат, като за целта са били разположени специални маси пред Министерството на отбраната. Това също е грубо финансово нарушение, смята депутатът.

В статията Ненчев разобличава Радев като кандидат на БСП и подкрепен от ДПС. Генералът обаче бил инструктиран да прикрива това. Министърът посочва още, че "политическото включване на Радев е руски проект, стартирал със защитата на зависимостта на България от Русия чрез съхраняването на руската авиационна техника във ВВС". В статията се посочва, че Радев повтаря внушения от лидера на АБВ Георги Първанов "и руските хибридни указания". Според Ненчев Радев не познава Въоръжените сили, защото никога не е излизал от ВВС и не е работил на стратегическо ниво в Щаба на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

15.11 2016 в 19:34

Перуката на войната требва да бъде затворен даже преди Баце, дам, за умопобъркваща селска идиотия преди всичко останало....
 
X

Да помогнем на украинските деца!