Соломон Паси след колажа в канал на Възраждане: Толерантността към фашизма е като толерантност към ада

OFFNews 15 юли 2023 в 16:06 9396 5

Соломон Паси

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Соломон Паси

"Фашизмът е като преизподнята — познава се от много далече — по зловонието! Тази неподражаема смрад на горяща сяра… Толерантността към фашизма е като толерантност към ада, който е готов да погълне всекиго, освен дяволите, които са на служба там" - коментира пред "24 часа" бившият външен министър Соломон Паси, чиято снимка беше използвана в колаж, разпространен в канал в Телеграм на партия "Възраждане".

На него Паси в раирани затворнически дрехи е воден насила от четирима есесовци някъде. Внушението, че това "някъде" е концентрационен лагер от времето на Нацистка Германия прави надписът "Щом не искаш от руския газ ела да ти пуснем от нашия".

В отговор Организацията на евреите в България "Шалом" внесе сигнал в прокуратурата срещу ръководената от Костадин Костадинов партия, а прокуратурата възложи на ГДБОП и ДАНС да извършат проверка за предполагаемо престъпление.

Пред журналисти вчера Костадинов отрече колажът да е на партията, както и каналът да е официален на "Възраждане". Вечерта "Възраждане" публикува позиция, в която се уверява, че партията осъжда всички прояви на антисемитизъм, "Шалом" е наречена "една от еврейските организации" и се анонсира контраинициатива. Партията твърди, че от "Шалом" провокират "омраза на политическа основа срещу най-голямата партия в България – „Възраждане“. ("Възраждане" е четвърта парламентарна сила, а не първата в България - бел ред.), затова на свой ред щели да изпратят сигнал до прокуратурата.

В коментара на Паси се казва:

"Братовчед ми Исак Нисим Паси е бил убит от фашистите през март 1943 в концлагер Собибор. В същия месец пловдивското ми семейство е спасено от същата съдба. 13 години по-късно съм се родил аз. Затова израснах от дете с разказите за фашизма, с поуките от него. И се научих да го разпознавам, както децата на гъбари, израсли в гората различават от малки отровната гъба.

Фашизмът е като преизподнята — познава се от много далече — по зловонието! Тази неподражаема смрад на горяща сяра…

Толерантността към фашизма е като толерантност към ада, който е готов да погълне всекиго, освен дяволите, които са на служба там.

“Свободата на словото”, приложена към фашизма, е отказ на същата свобода за всички останали. Логиката “да не ги закачаме, за да не ги ядосваме” доведе Хитлер до тотална хегемония.

Готовността да отстъпиш пред един Хитлер — бил той австро-германския, руския или днешния български — уж за да го укротиш, само изостря апетита му за още по-дълбока офанзива в снагата на гънещата се демокрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

8

Читателка

16.07 2023 в 15:48

Една партия, която проповядва омраза на основа произход е изначално расистка, античовечна, антинационална!! Правораздавателните органи отдавна трябваще да се намесят, СЕМ отдавна трябваше да се намеси, защото Q-пейкин използва обществените медии за да лее расизъм и омраза безплатно)!! Кой има полза от всичко това - зелени чорапи, които искат да управляват, ********, които се прикриват и продължават да крадат, анти-дежндъри, които толкова са изпосталели откъм идеология, че се хващат като удавник за сламка за измислени теории..

4638

5

Того

16.07 2023 в 05:58

Израждане трябва да бъде забранена, защото това е една националболшевишка партия, която работи срещу България и в полза на Руzия.

9347

4

Анализи

15.07 2023 в 23:59

Копейкин е нагъл противен лъжец, както и цялата му организация. Прав г-н Паси, вони отвсякъде. Няма никакъв проблем да се провери IP адреса и тогава ще лъснат много неща. Тогава Копейкин ще трябва да трепери.

1000

2

Минал Заминал

15.07 2023 в 17:12

Ха, ха, ха ! Гагаузчето от максуда, писало се историк ! Колко плати за дипломата ? Не знаеш, че т.н. велика октомврийска революция, докарала лумпени на власт в русия, е финансирана и ръководена от евреи от сащ . Кумира на гагаузчето, путин е пряк наследник на лумпениадата, заграбила властта в русия. Иска му се да си възстанови сесесере-то, но явно без благословията, парите и оръжието от сащ не става. Копейката не е наясно с истините. За него истината е само путлер пропагандата и нищо друго !

318

1

Valioka

15.07 2023 в 16:56

Алооу, копекиновци, нали воювате против "нацисткия режим в Киев"?! Кои всъщност сте вие - малодушни отрепки, които дори не искат да признаят истината за себе си... Ония шушумиги от Луков марш поне си казват - ние сме нацисти, смърт на "едикого си", а вие не знаете какво да кажете. Чекате мацква да ви шушне на ушето - малуомници!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика