Сменят шапката на туризма в София

OFFNews 03 февруари 2016 в 08:14 3166 1

Туризмът в столицата ще има нова "шапка". Надзорът върху неговото управление се поема от Комисията по транспорт в Столичния общински съвет, досега той бе поверен на "детската комисия" в СОС. 

Това става ясно от внесен доклад на Орлин Иванов(ГЕРБ) - председател на Постоянната комисия по местно самоуправление и нормативна уредба. "Поради функционалната обвързаност на дейностите по управление на туризма на територията на СО, предлагам същите да преминат към предмета на дейност на Постоянната комисия по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението, която да се преобразува и чието наименование да се промени съответно на „Постоянна комисия по
транспорт, транспортна инфраструктура и туризъм“, както и наименованието на Постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма да се промени на „Постоянна комисия за децата, младежта и спорта“, пише в доклада на Иванов. 

Шеф на Общинското предприятие "Туризъм" е Иво Маринов, бивш зам.-министър по туризма в първия кабинет "Борисов". Вчера в сградата на ОП "Туризъм" в столицата избухна пожар, информира Фокус. 

Предложението на Орлин Иванов засяга още три комисии - тази по етика, граждански права, молби и жалби става „Постоянна комисия по етика, връзки с гражданското общество, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси“. "На "Московска" 33 ще има и комисия "по европейски програми, проекти и международно сътрудничество“, която досега се занимаваше с гражданското общество и европейските въпроси. Комисията по стопанска политика и общинска собственост се превръща в „Постоянна комисия по икономика и собственост“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!