382 ремонта по улиците на София тази година

OFFNews 26 януари 2016 в 15:09 7943 1

Снимка БГНЕС - архив

382 обекта включва строителната програма на Столична община за 2016 г. Освен кметството по улиците на София ще градят, ремонтират и реконструират ЧЕЗ, "Софийска вода", Топлофикация, Метрополитен и Софиягаз. 

Това се очаква да гласува Столичният общински съвет на заседанието си в четвъртък по предложение на зам.-кмета Ирина Савина. 16 от строежите ще продължат и догодина, става ясно от доклада. Най-много разкопки ще дължим на ЧЕЗ - 107, и на Софиягаз - 101 броя. Столична община ще работи по 46 обекта. 

Сред най-големите строежи са изграждането на кръстовището на две нива на булевардите "Акад. Иван Гешов" и "България". В "Красно село" ще се довършва разширяването на бул. "Тодор Каблешков" от "Братя Бъкстон" до "Цар Борис III". Тук е и част от строителството на третия лъч на метрото - от бул. "Тодорини кукли" до ул. "Житница". 

Голяма строителна площадка става и "Лозенец", където също ще работи Метрополитен по станцията "Джеймс Баучер" до "Тодор Каблешков", както и по третия лъч. Сред планираните строителни дейности са корекцията на р. Драгалевска от ул. "Сребърна" до "Филип Кутев", съпътстващата инфраструктура покрай изграждането на кръстовището на две нива на булевардите "Пейо Яворов" и "Стоян Михайловски". То ще засегне и инфраструктурата на районите Изгрев и Средец. Предвидени са и ремонти и преасфалтиране на улиците "Малуша", "Русалийски проход", "Зелено дърво" и довършване на "Горски пътник". Рехабилитация чака бул. "Джеймс Баучер" от бул. "Черни връх" до площад "Велчова завера". Реконструкция ще има на ул. "Богатица", "Кожух планина" и "Цветна градина". 

Много ремонти чакат и "Овча купел"- по ул. "Народен герой", вкл. мост над река "Владайска", по бул. "Монтевидео" от "Никола Петков" до "Президент Линкълн", по ул. "Боряна". Нова улица пък ще свърже досегашните "Феникс" и "Промишлена". Предвидена е е рехабилитация на релсите и платната по бул. "Овча купел" от ул. "Коломан" до "Цар Борис III". 

В Подуяне предстои ремонт на бул. "Владимир Вазов", на мост по ул. "Одеса" и на част от ул. "Витиня". 

Продължават и ремонтите по "Цариградско шосе", както и изграждането на надлез на бул. "Драган Цанков" при ул. "Николай Хайтов". 

Подробна информация за ремонтите в столицата ще бъде качена на сайта на столична община след приемането на строителната програма от СОС в четвъртък. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови