Близнашки обеща честни и свободни избори (снимки и видео)

ОFFNews 05 август 2014 в 11:41 5085 12

Да проведе честни и свободни избори и да работи за възстановяване на обществения морал и за изграждане на доверието на гражданите в държавните институции - това ще са приоритетите в работата на служебното правителство, обяви служебният премиер проф. Георги Близнашки.

Основен мой дълг ще е стриктното придържане към буквата и духа и Конституцията, заяви министър-председателят в словото си в Гербовата зала на Президентството, минути след назначаването на новия временен кабинет.

Служебното правителство ще се стреми да установи стабилност в основните обществени системи, да подобри образа на страната пред евро-атлантическите й партньори, увери проф. Близнашки.

Макар актуализацията на бюджета да не се състоя и ние да нямаме право на такава като служебен кабинет, няма да останем слепи и глухи към болките и тревогите на пострадалите от бедствията и ще направим всичко възможно да им помогнем, заяви още той.

По думите на новоназначения премиер неговото правителство ще се противопостави с решителност и твърдост на всякакви опити за опорочаване на народния вот и ще осигури възможност на всички българи у нас и в чужбина да упражнят своя избор.

Новият служебен премиер каза, че една от първите задачи, с която е възнамерявал да натовари новото правителство, е свалянето на загражденията около парламента. Това обаче беше направено снощи от министъра на вътрешните работи в оставка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!