Служебните министри - момчета за мокри поръчки. Целта им коалиция ГЕРБ - БСП

Реформаторите обидени, усещат "приятелски огън" от ГЕРБ и предупреждават, че пак може да са им нужни

Антония Чорева 15 февруари 2017 в 13:14 6223 7

Атаките на служебното правителство на Огнян Герджиков са към трима министри на Реформаторския блок - Меглена Кунева бе обвинена за спрени пари по европрограма в образованието, 100 обществени поръчки на военния Николай Ненчев са вече в прокуратурата, а пръстовият отпечатък на Петър Москов е почти премахнат. На атаките към тях реформаторите днес отговориха така: "Нападат нашите министри заради реформи в секторите, защото сме бръкнали в корупционните схеми. Там, където поехме отговорност, те ни удрят".

"Служебните министри са момчета за мокри поръчки. Аз съм работил като ревизор. Една ревизия на едно министерство се прави от 3 до 6 месеца и то с още двама ревизори. Това е хвърляне на кал с цел унижение на Реформаторския блок", каза съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски.

А целта, по думите му, е да се държи Реформаторският блок в изолация, защото ако не влезе в парламента, се гарантира, че няма да има дясно-центристко мнозинство и ще се стигне до коалиция ГЕРБ - БСП.

"Срещу нас има приятелски огън, от страна на ГЕРБ (б.а. миналата седмица Бойко Борисов съжали, че е дал образовнаието на Меглена Кунева в името на коалицията)", коментираха реформаторите и предупредиха, че утре може да са нужни отново на ГЕРБ за дясно-центристко управление.

От Реформаторския блок неколкократно подчертаха, че Реформаторският блок и ГЕРБ са две партии, които си имат различен път.

Даниел Вълчев от ДБГ попита: "Нима в МВР, нима в пътищата и с тунелите всичко е наред?. Аз бих казал, че има доста неща, които не са наред".

Реформаторите са категорични, че се готви коалиция ГЕРБ - БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

7

Новак

16.02 2017 в 06:28

На ГЕРБ може и да потрябват, но на България едва ли.
Ако още от началото не са знаели, че Боко ще си измие ръцете с тях значи са си балъци.
Много ми е чудно от къде идват тези 3-4% по социологическите проучвания? Явно имат много роднини иначе кой друг би гласувал за тях?

42249

5

Denis Rizanov

15.02 2017 в 15:53

Реформаторите обидени, усещат "приятелски огън" от ГЕРБ и предупреждават, че пак може да са им нужни.

В по-скъпите хотели вместо хартиени салфетки или духалки след измиване са сложени приятни снежнобели хавлиени кърпи. Ухаят приятно и са стройно подредени в кошничка. Отгоре не се вижда нито една използвана.
Реаниматорите, и вие не се виждате, защото веднъж вече се избърсаха с вас. Позволихте да си избършат не само ръцете, а и онзи анатомичен орган дето все върви подире ви.

12014

4

ognian123

15.02 2017 в 15:23

РБ2 такова животно има само в платените социологически проучвания.Дано не го роди продажната журналистика.Целта е ясна да няма дясно.