Служебният министър на икономиката - уволнен от Нинова, обвинил я в лъжи

OFFNews Последна промяна на 01 август 2022 в 15:04 3554 2

Никола Стоянов

Снимка Президентство

Стоянов бе шеф на борда на директорите на ВМЗ "Сопот", докато Нинова го уволни

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов е бивш шеф на борда на ВМЗ-Сопот, когото Корнелия Нинова уволни през юни. Тя смени цялото ръководство с мотива влошено финансово състояние. 

Мотивите, които съобщи Корнелия Нинова за уволнението ми, нямат нищо общо с  действителността, заяви тогава Стоянов. Отстранените обвиниха Нинова в три лъжи. Съветът на директорите изразява съжалението си, че вицепремиерът Нинова е заблудена и въвлечена в подобна интрига, като е много далеч от истинските факти, заявиха уволнените шефове. 

Според официалната му биография Никола Стоянов е роден през 1976 г. в София. Завършва „Право" в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Дипломиран е в магистърските програми „Европейско и международно търговско право" и „Немско право за чужденци" в Мюнхенския университет "Ludwig-Maximilian". Притежава опит в развитието на стартиращи компании, подкрепа за малки и средни предприятия и инвестициите.

В частния сектор е основал, ръководил и подпомагал множество компании. В период от 8 години ръководи компания, която е ексклузивен партньор за Югоизточна Европа на експортни организации, Агенции за подпомагане на малки и средни предприятия и Агенции за инвестиции от Европа, Азия и САЩ. Участва като ръководител или експерт в над 1000 проекта, като стратегически партньор на чужди компании при навлизането им на пазари в Източна Европа, търсене на нови доставчици, преструктуриране и инвестиции.

В публичния сектор е заемал позициите съветник в Министерството на икономиката, както и изпълнителен директор и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Насърчаване на малките и средните предприятия". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-75

1

Krasimir T.Georgiev

01.08 2022 в 16:11

Огън по Биволицата мръсна.