Словенски институт прогнозира предсрочни избори и нестабилност в България

Георги Савчев 04 февруари 2015 в 18:15 5431 8

Началната страница от прогнозата на ИСР за България

Базираният в Любляна Институт за стратегически решения прогнозира твърде несигурна политическа обстановка в България през 2015 г.

В годишния доклад на института за политическите, социалните и икономическите тенденции в Югоизточна Европа е посочено, че главните рискове за България са политическа нестабилност, социално напрежение и корупция.

През 2015 г. България ще бъде изправена пред предизвикателства от политически, правни и макроикономически аспекти. Кабинетът на малцинството между ГЕРБ, Реформаторския блок и АБВ, който се ползва с подкрепата на националистическия Патриотичен фронт, предполага допълнителна политическа нестабилност през 2015 г., пише в документа.

При положение, че повечето правителства на малцинствата през последните две години приключиха своите мандати преждевременно, Институтът за стратегически решения прогнозира, че това вероятно ще се случи и със сегашното правителство, отбелязват политическите наблюдатели на словенския "think-tank".

Te очакват "влошаване в сферите на сигурността и политиката", "нарастваща политическа несигурност", както и "възможно обществено недоволство" заради неефективното управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови