След изборите в Беларус: Дискусия с Тихановска в НС

OFFNews 01 март 2024 в 17:47 1430 1

Светлана Тихановска

Снимка БТА/АП

Беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска

Във вторник ще се проведе дискусия със Светлана Тихановска (Циханоуска), опозиционен лидер на Беларус в изгнание, относно съпротивата на беларуските демократични сили срещу войната в Украйна и режима в Беларус, стана ясно от публикувания в сайта на Народно събрание дневен ред на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната. 

Дискусията с Тихановска се състои дни след проведените избори за парламент и местни органи в Беларус. Тогава тя призова за бойкот на вота

"Така наречените избори на режима в Беларус не отговарят на никакви демократични стандарти, като приличат по-скоро на военна операция срещу собствените му граждани, конституцията и здравия разум", пише Тихановска в социалната мрежа Х (преди Туитър).

"Призовавам беларусите и международната общност категорично да отхвърлят тази измама", написа беларуската опозиционна лидерка.

След като станаха ясни резултатите от гласуването, редица държави, сред които Норвегия, САЩ и Литва, определиха изборите като "фалшиви", а президентът Александър Лукашенко посочи, че е доволен и, че "настоящото правителство се подкрепя от над 87% от населението на страната".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

02.03 2024 в 19:00

Въпреки услията на Тихановкса ситуацията в Беларус не е различна от Русия. Наистина по-голямата част от хората подкрепят Лукашенко.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика