Quantcast

Славов: С Димитров отдавна сме в опозиция

ОFFNews Последна промяна на 09 декември 2015 в 18:46 3949 2

Петър Славов.

Депутатите от Реформаторския блок (РБ) Мартин Димитров и Петър Славов обявиха, че отдавна са в позицията на опозиционери в в парламента.

Това заяви Петър Славов във Фейсбук по повод случилото се днес в парламента и решението на колегите му Радан Кънев и Гроздан Караджов да минат в опозиция заради . Той се обърна към двамата с думите: "Welcome to the club, guys" (превод- Добре дошли в клуба, приятели). 

Според Славов той и Димитров са в опозиция, защото Гражданския блок към РБ, от който са те, на практика е премахнат. Освен това те никога не са заемали постове в управлението, а мнозинството в парламента е отхвърлило важни техни законопрокети.

Димитров и Славов обаче няма да си оттеглят подкрепата от управляващото мнозинство официално, докато Гражданския съвет не вземе решение по темата.

Ето какво написа Славов в социалната мрежа:

"Чудя се за актуалната тема за Опозицията - дали всъщност отдавна с Мартин Димитров като гражданска квота на ‎РБ‬, не сме точно там, след като никога не сме заемали постове в това управление, Гражданският съвет практически е суспендиран, а мнозинството в Парламента неколкократно отхвърли важни наши законодателни предложения? Например за тавана на заплатите в БНБ и регулаторите, за промени в режима на данъчните складове като мярка срещу монополите при ‎горива‬, или пък за повишаване на задължителния праг за регистрация по ДДС. Да не говоря за отказа на финансовия министър да оповести данните от доклада за КТБ‬.

А сега и по промените в конституцията и "опраскването" на съдебната колегия..welcome to the club, guys."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2015 в 21:51

Изключително жалко и много тъжно е, че в тази многострадална наша Родина, можещите, компетентните, некорумпираните, ерудираните, интелигентните, свободните и честни хора и политици, като П. Славов, М. Димитров, а от вчера и Р. Кънев и Хр. Иванов, обикновено се оказват под една или друга форма извън управлението на страната.....
Кристално стана ясно най-вече едно нещо: България не само, че не е узряла за Демокрация и независимост от западен тип, но дори и за такива от румънски тип!

09.12 2015 в 20:01

ЛЪЖЕЦ!
Как така сте опозиция и едновременно поддържате управляващите???