Quantcast

Слави Трифонов за Симеонов: В нормалните държави премиерът щеше да му е поискал оставката

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2018 в 18:15 8673 3

Шоуменът Слави Трифонов коментира изказването на вицепремиера Валери Симеонов, че майките на децата с увреждания са "група кресливи жени, които спекулират с децата си".

Според Трифонов "подобно изказване може да направи само един самозабравил се, безсъвестен и безчувствен човек". 

Трифонов е категоричен, че в една нормална държава той би трябвало да си подаде оставката или ако не го направи, тя да му бъде поискана от премиера. "Защото, ако той не го направи, значи е като него. Но ние не виждаме такова нещо", посочи Трифонов на страницата си във Фейсбук. 

Ето и целия му коментар:

Пред собствената си телевизия „СКАТ“ вицепремиерът Валери Симеонов е направил следното изказване по повод на майките на деца с увреждания: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели…"

Какво възниква във вашето съзнание след като чувате тези думи на Валери Симеонов? Ярост? Примирение? Обида? Състрадание? Откъде да знам. Много години се намирам в публичното пространство и не мога да знам какво се случва в душата на всеки един от вас. Мога да кажа кое е логичното. Логичният извод е, че подобно изказване може да направи само един самозабравил се, безсъвестен и безчувствен човек.

Да, има такива хора, но този е вицепремиер. И в една нормална държава, след подобно изказване, този вицепремиер трябва незабавно да се махне от политическия живот и веднага да си подаде оставката.

Но това се случва в нормалните държави. В нормалните държави, ако той не си я подаде, веднага ще му я поиска неговият началник – министър-председателят. Защото, ако той не го направи, значи е като него. Но ние не виждаме такова нещо. Виждаме само горките майки, на които такива като този се опитват да им отнемат и последното, което им е останало. Тяхното достойнство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8270

3

HristoSliven

19.10 2018 в 21:09

Четем му коментарите, защото е "плануван" за следващия политически Дядо Коледа! И трябва:
-Да сме убедени, че ще ни донесе това, което желаем!
-Да забравим това което е правил до сега (за голяма част от гостите на диванчето, за политици които пряко подкрепяше, за близките му отношения с един индивид, докато последния беше Главен секретар на едно много вътрешно министерство, и с когото развалиха отношенията, след като стана кмет, за пеенето на "уше" на едни хора с прякори...).
-Да забравим, най-вече, че съвсем съзнателно опропасти референдума и натрупаната огроман обществена енергия - с олигофренски формулираните въпроси!

22092

2

Стефан

19.10 2018 в 19:47

В една нормална държава ти нямаше да съществуваш. Айде холан, намерила се морална институция ...(((

7519

1

d0ni

19.10 2018 в 18:45

Защо всеки ден трябва да четем коментарите на човека, който профанизира поне 2 поколения?