Слави Трифонов: Когато става дума за пари - няма статукво

OFFNews 05 май 2021 в 16:35 4671 1

Слави Трифонов не закъсня с коментар на отпадналото предложение на неговата партия "Има такъв народ" за намаляване на партийните субсидии, гласувано по-рано днес. 

"Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум. И защо не успяхме? Защото изцяло "за" гласуваха само депутатите на "Има такъв народ". А "против" гласуваха депутати от всички останали парламентарни групи. Значи, когато става дума за пари - няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма "Демократична България", няма "Изправи се! Мутри, вън!"

Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно - хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват - не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно.
Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа. Може би следващият ще може."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

Gergana Kostadinova

05.05 2021 в 17:51

Не съм от гласоподавателите на "Има такъв народ" от последните избори, но гласувах на въпросният Референдум за партийните субсидии и т.н. В случая, съм съгласна с г-н Трифонов. Партия, която и да е тя, трябва да се издържа от основно членски внос, след това са дарения (но в България липсва закон за лобизъм) и най-накрая идва държавна субсидия, чиято цел основно би трябвало да е поддържане на плурализъм! Но, в България! Плурализъм?! Колко разбират какво означава това?! Или кебапчетата са най-мотивиращият стимул за гласуване, или поредната държавна поръчка за нещо си! Не знам. Аз съм просто невежа с висше!