Слави Трифонов: Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост

OFFNews 05 октомври 2019 в 19:34 11065 4

Учредяването на ПП Няма такава държава се проведе днес при строг пропускателен режим, не се допускаха медии и граждани. Делегатите бяха инструктирани да не коментират нищо пред медии.

На страницата на Слави Трифонов във Фейсбук бе публикувано видео с неговото обръщение, след избора му на лидер на новоучредената партия. Ето какво се казва в него:

"Първо искам да ви благодаря, това е едно изумително нещо, което се случва, защото целият политически ресурс в последните години изглежда нелепо и нормалният човек чувства отвращение. Една огромна част от българите са отишли в чужбина точно по тая причина. Хората, които управляват и се избират от неголяма част от българския избирател, са алчни за власт.

Аз и моите колеги процедираме по този начин, защото се случи една огромна несправедливост. Беше проведен по смисъла на конституцията референдум. Този референдум беше проведен по българската конституция и по правата на пряката демокрация. Той беше захвърлен в ъгъла все едно нищо не се е случило.

Тука в България всички сте потребители на факта, че всяко чудо е за три дни. Да обаче чудото е нещо прекрасно – не може да бъде за три дни. Затова е чудо. Аз няма да ви обяснявам тия неща в емоционален план, но днес е ден, в който си позволявам по-емоционално да ги обясня.

Аз съм практичен човек и мислех да си напиша реч. Но предпочетох по-скоро да ги кажа по-емоционално, защото живеем заради емоциите. Те са лош съветник, но живеем заради тях. Та тази емоция, която предизвикаха с незачитането на референдума и че "всяко чудо е за три дни" е... отвращение.

Аз съм последователен и мисля, че най-правилното нещо е човек да върви към целта си без да се спира и без да се страхува. Обаче има една група хора, които решиха, че това няма никакво значение и със съвсем елементарни хватки и дори с незачитане на закона, което е отвратително – законодателят не зачита закона, та този референдум беше избутан в ъгъла с това, че всяко чудо е за три дни.

И по закон, това, което може да се направи, е да се създаде политически продукт и този политически продукт - не се измъквам от думата "партия", но думата "партия" е отвратителна. Просто представлява нещо, което в последните години, при този начин на "демокрация" се превърна в нещо отвратително нарицателно. Но такъв е законът и целта на този политически продукт е да възстанови справедливостта.

Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост. Както предполагам и огромната част от вас. Кой нормален човек не иска справедливост? Излизайки от тази зала, всеки живее живота си подложен на несправедливости. Аз не мога да оправя всички несправедливости. Аз мисля, че има конкретна, точна, ясна цел.

Когато нещо се прави, трябва да се направи докрай. Този референдум и решенията от него трябва да бъдат приложени в действие, независимо от това дали на някой му харесва или не му харесва. Защото според мен така се прави.

Ако и това нещо се замете в ъгъла и се направи като "всяко чудо за три дни", ние в какво да се опираме в ежедневието си като желание за справедливост? Откъде да дойде то? Ще дойде, когато се спазват правилата.

Аз не мога да направя така, че да се спазват всички правила, но едно съществено правило като закона за пряката демокрация ще бъде спазено, защото, който застане на пътя на справедливостта, ще си поеме всички последствия.

Искрено съзнавам какво правя. Искрено съзнавам какво правя, искрено осъзнавам отговорността, която поемам. Искрено осъзнавам отговорността, в която сте ме облекли вие. Суверенът е майсторът, който прави това, а аз съм просто инструмент.

Искам да ви благодаря, оценявам вашето доверие и съм ви благодарен, че създавате за мен и моите колеги един изключителен момент.

Животът е прекрасен, благодаря ви."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

4

Toni2019

06.10 2019 в 16:35

Слави ти не си алчен, ти си зависим от Мултигруп още от пале. Дори само по въпросите на референдума ти си личи на кой слугуваш цял живот. За тоя палячо не бих гласувал дори за да сваля ДПС.

8296

3

geko

06.10 2019 в 10:09

Браво на Слави, успех! Какъвто и да го наричат, само речника и начина по който се изразява този човек сравнен с абсолютната нечленоразделна неандерталщина на действащите "политици" заслужава адмирации и подкрепа. А тези, които го сравняват с Бареков тотално не са в час (а и повечето са просто тролове). Отново - успех!

18551

2

Нострадамус

05.10 2019 в 20:19

И аз съм алчен за справедливост, но не справедливостта на борисоф, която дава Право на Силата, а не Сила на Правото!