Слави: Г-н президент, наложете вето на престъпния закон!

OFFNews 22 април 2016 в 22:39 13452 9

Тв водещият Слави Трифонов поиска президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на промените в Изборния кодекс, с които се отменя референдумите да бъдат провеждани заедно с избори, ако такива се провеждат в годината на инициативата им. 

В предаването си Слави Трифонов заяви: 

„Уважаеми зрители, както знаете, вчера Народното събрание се подигра с българския народ, като въведе промени в избирателния закон, засягащи провеждането на референдумите. Думата „депутат“ никога не е предизвиквала симпатии в съзнанието на българските граждани, но от два дни предизвиква и отвращение, и гняв. Този път колегите журналисти отразиха истината, че промените в изборния закон са насочени директно срещу народа. И причината е референдумът за промяна на политическата система, иницииран от нас и подкрепен от над 700 000 българи.

Освен това практически лишиха от възможност българите в чужбина да гласуват. А те са над два милиона.

Вчера Народното събрание практически обяви война на българския народ. Добре. Но битката тепърва предстои. Защото референдум ще има. И на него ние ще можем да ги задължим да приемат нашето решение“, каза водещият. „С този закон вчера депутатите нарушиха демокрацията.

Затова аз сега и моите колеги от Инициативния комитет се обръщаме към президента на България с искане да наложи вето на този недемократичен закон“, заяви Слави Трифонов. 

"Господин Президент, депутатите нарушиха чл. 4 ал. 1 от Конституцията, определящ принципа на правовата държава. Нарушиха чл. 26 ал. 1, както и чл. 28 ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове. Последните промени на закона са в разрез с ценностите на пряката демокрация, а оттам и в противоречие с ценностите на самата Конституция като основен и върховен закон. Ние ще Ви изпратим официална обосновка, изготвена от юристи по конституционно право. Господин Президент, Вие сами сте защитавали идеята за референдуми. Предложеният от Вас референдум беше бламиран от същото това Народно събрание. Сега е моментът да покажете дали сте президент на всички българи или сте партийно зависим.

Господин Президент, спазете Конституцията и наложете вето на този престъпен закон!“, заяви Слави Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

10

Ужас!! Задава се нов спасител на нацията!
Чалго-мутроид както предшествениците, естествено. Все пак за България говорим..

77927

9

El Commandante

23.04 2016 в 16:19

"Правиш партия, явяваш се на избори и получаваш огромно доверие и мнозинство в парламента"

След което почваш да крадеш, пропиляваш доверието, идва некой друг и колелото продължава да се върти.
Кофти карма има България явно, според некои-заради богомилите (аз не го вервам тва), един и същ филм се върти вече колко...26 години?

СДС
БСП
НДСВ
ГЕРБ...

Едно и също....

11719

8

Краси

23.04 2016 в 14:04

Уважаеми Слави, още когато инициирахте референдума, бях написал един коментар, че той нищо не може да промени, защото престъпниците в парламента винаги ще намерят начин да не гласуват решенията, които им предписва този референдум.
Ако искаш да промениш нещо, трябва хората да имат реална алтернатива на изборите, за която да гласуват - само така може да бъде изметена тази пасмина.
Сети ли се за какво говоря ? Правиш партия, явяваш се на избори и получаваш огромно доверие и мнозинство в парламента, за да можеш да приемеш това, което искат българите. Най-важното обаче е след изборната победа да останеш честен, което предполага да вкараш в парламента честни хора - това е доста трудно, но може би не е непостижимо.
Опитай - ние сме с теб. Защо да не започнеш с един много читав кандидат за президентските избори.

8359

7

ОФчар

23.04 2016 в 10:58

Дори учиндолския селяк понякога е прав

12881

4

Иван55

22.04 2016 в 23:42

"Господин Президент, Вие сами сте защитавали идеята за референдуми. Предложеният от Вас референдум беше бламиран от същото това Народно събрание."

Ами така си е. След заиграването и със задължителното гласуване, става ясно, че дупетатите най-силно ритат срещу мажоритарните избори.

12521

3

Али Раза

22.04 2016 в 23:18

Пак ми е лошо

63994

2

Red or Dead

22.04 2016 в 23:14

Славчоооо......има да чакаш.....от умрял писмо:))

13277

1

66

22.04 2016 в 22:56

Кой бе ?
плювналиев ли ? той е назначен . не е избран .
 
X

Да помогнем на украинските деца!