Славчо Атанасов стана шеф на комисията по култура в парламента

OFFNews 10 юни 2016 в 16:23 2699 2

Депутатът от Патриотичния фронт (ПФ) Славчо Атанасов е новият председател на комисията по култура и медии в Народното събрание.

Това решиха днес депутатите в Народното събрание.

Досега постът се заемаше от Полина Карастоянова, която влезе в парламента като депутат от ПФ. Тя стана шеф на комисията, след като Слави Бинев се отказа от мястото заради протести срещу него

Тази седмица Карастоянова стана независим депутат. До това се стигна, след като парламентарната групата на ПФ я острани от всички парламентарни комисии, в които участваше. Симеонов мотивира решението с това, че тя има "лобистки интереси". Патриотите не стигнаха до единодушие дали да я изгонят от групата си, но тя сама взе решението да стане независим народен представител.

Днес депутатите приеха и предложението Димитър Байрактаров да заеме членското място на Карастоянова в комисията по икономика и туризъм.

В края на 2015 година от НФСБ обявиха, че оттеглят политическата си подкрепа от Карастоянова заради подкрепата ѝ за наложените ограничения за варене на ракия. Още тогава Симеонов поиска тя да бъде изключена от групата на ПФ в парламента, но ВМРО се обявиха против това предложение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови