ВМРО доволни от Карастоянова, НФСБ решили да я махнат от комисиите в НС

Симона Костадинова 08 юни 2016 в 12:11 3048 1

ВМРО са харесвали работата на Карастоянова като председател на парламентарната комисията по култура. Решението за отстраняването ѝ от всички комисии, в които е била, е по настояване на НФСБ. 

Това се разбра от думите на съпредседателя на групата на Партиотичния фронт (ПФ) в парламента Красимир Каракачанов по повод решението депутатката от групата му Полина Карастоянова вече да не участва в комисии към парламента.

"Тя се справи със задачата. Помните скандалите в комисията по култура в началото на мандата. Аз мисля, че тя се справяше с работата като председател на тази комисия. Но това е моето мнение", обясни той, като припомни, че първоначално шеф на комисията беше Слави Бинев, но това предизвика протести и Карастоянова го замени.

Каракачанов обясни, че отстраняването на Карастоянова от всички комисии е станало на базата на споразумението между НФСБ и ВМРО, в което е разписано коя формация в кои комисии участва. "НФСБ са я предложили преди година и половина, те имат право да си я оттеглят или да си сложат когото искат", каза още той.

Съпредседателят на ПФ подчерта, че вчера на заседанието на групата лобистки интереси не са били изтъквани като мотив за отстраняването на Карастоянова. Въпросът за изключването ѝ от групата не е бил поставян.

Каракачанов обясни, че лично е говори с Карастоянова по повод решението на групата да я остани от всички комисии. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови