Симеонов: Предстоят сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ

OFFNews 18 август 2019 в 14:55 4844 7

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че предстоят доста сериозни промени в отношенията им с ГЕРБ, като не изключи възможността да се стигне до раздяла още през септември.

„Зависи от тяхното поведение. Това е голямата партия, която дирижира политиката в България… Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита. Това трябва да се спре и забележете кога почна това нещо - започна тази година", каза Симеонов в местността Петрова нива.

"Има един ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предните управления. Не казвам, че това е свързано с отсъствието ми от властта, но може би е имало някакво дисциплиниращо въздействие върху останалите, докато съм бил", коментира той.

ВМРО и НФСБ изключиха "Атака" от коалицията "Обединени патриоти" в края на юли. Като причина за решението си Патриотите изтъкнаха системно неучастие на партията в коалиционните съвети, както и заради постоянна кампания за оклеветяване.

Симеонов подчерта, че през последните месеци България е получила много тежки удари, основно икономически.

"Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Все още не е решен тежкия проблем със случаите с изключително високата цена на тока в резултат на борсовите спекулации", допълни Симеонов, цитиран от Нова телевизия.

"Няма да ви говоря и за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица", продължи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

6

Новак

18.08 2019 в 22:04

Не е въпроса само дали е шумно или тихо.
Поразията, която направи Валерката е в истеричното прилагане на закона. Спрените дискотеките, показните проверки по нощите - това помогна да се отблъснат част от туристите.
Другото, което много ме учуди тази година беше поведението на медиите - знае се кои стоят зад тях. До сега за Гърция се пишеше колко е страшно да се ходи там и изведнъж този сезон се пишат само суперлативи за Гърция и лоши неща за нашето море. Ако сте ходили на Лефкада знаете, че там също се плаща и за паркинг и за чадър без консумация. В Черна гора чадър с два шезлонга е 15 евро, на някои плажове и повече. Със сигурност 70-те лева не са масово по Черноморието, но сякаш някой тук нарочно създаваше тази истерия и насочваше туристите към Гърция.

8931

3

AnderXale

18.08 2019 в 16:40

Тя, колаборацията с ДПС е факт много от отдавна. Дори и слепите я видяха, но нали идват местни избори и са решили да хвърлят прах в очите на хората...

20696

2

Новак

18.08 2019 в 15:14

Плажовете са като оглозган кочан царевица, но затова пък са тихи - нали това беше бормбата му през миналата година.
Той също има принос в съсипването на туризма заедно с министърката.
Гушите на определени хора се пълнят постоянно в България - да напомним ли злополучната ограда по границата или хотелчето близо до границата?
Патреотите ще са поредните нещастници, които Боко ще сдъвка и изплюе. Да попита къде са Москов, Кунева и Сие.
Иначе той може и да си прави някакви планове, но шкембелията-министър май и на него му готви номер.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

18.08 2019 в 15:07

Д-р Михайлов…22,09,2010
- ГЕРБ е десен анекдот, а не десница. Това силно персонализирано движение от турбо фолклорен тип беше наето от електората за изтребление на тройната коалиция и по-специално на Доган.

Таз диагноза от толкоз време ма ти не си ли я чел, че и проумнял, бе Далаверко..
Ами за онуй - "Няма да управлявам с ДПС ОФИЦИАЛНО!" кат си нае реанимираните мумии за патерици.. Ти за НЕофициалното управление не са ли замисли?
И де беше тогаз вторио УЖ главен изтребител на ДПС.. Любимия ти УЖ Цвъцко?
Дет без него - видиш ли, ДПС щяло да управлява веч официално..

П.П. - ТЕЦ Варна, студенио резерв, пристанището къмТЕЦ-а.. Ми твойта метреса не гласували ЗА в заседанията на кабинето, бе Далаверко.. А ти - за да не станеш и ВИЦ на тишината и в спалнята мълчеше като.. ( Туй като що ли го написах?)