Симеонов оглави енергийна комисия, предложена от АБВ

Нели Чолашка 19 февруари 2015 в 10:31 3649 5

Валери Симеонов

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Валери Симеонов оглави временна комисия за проверка на състоянието в енергетиката и причините за дисбаланса в нея.

Създаването на тази комисия беше предложено от АБВ, но от ГЕРБ, РБ и ПФ гласуваха срещу кандидатурата на партията на Георги Първанов за председател - Лъчезар Никофоров.

Кандидатурата на Симеонов беше прокарана от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Малко по-рано Валери Симеонов предложи отлагане на дискусията и гласуването на ратификацията за нов дълг от 16 млрд. лв. Вчера той беше категорично против този нов заем.

От АБВ също се обявиха срещу предложението на кабинета за нов дълг, като обясниха, че това първо не е било съгласувано с тях и имат въпроси около избора на банките, с които ще се работи за тегленето на заема.

От „Атака“ обвиниха Патриотите и ГЕРБ, че са направили сметки за подкрепа на дълга и за подкрепа на лидерството в комисията. Националистите предложиха за председател на комисията за проверка на енергетиката Магдалена Ташева.

За членове на комисията бяха избрани Рамадан Аталай от ДПС, Мартин Димитров от РБ, Георги Недев от БДЦ, Магдалена Ташева от „Атака“ и Лъчезар Никифоров от АБВ. Комисията ще работи два месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews