Симеонов: Кака Ангела като нищо ще върне фашизма в Германия

OFFNews 07 март 2016 в 09:00 4598 14

Симеонов: Кака Ангела като нищо ще върне фашизма в Германия

Снимка Нова тв

България е най-защитена от мигрантския поток, за който обаче вина носи германският канцлер Ангела Меркел. 

Това коментира пред Нова тв председателят на Парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов. 

"България стои най-добре, България е най-защитената територия, слава Богу, и това трябва да се оцени и да не задаваме непрекъснато въпроси - нашите телевизионни журналисти като отидат в Македония: Защо не минете през България, ма как ще минете? Ако тука не ви пуснат, ще дойдете ли да минете през България? Това са глупости", отсече Симеонов.

Той обясни, че приливът на вълната имигранти към Европа се дължи на германския канцлер Ангела Меркел.

"Нали си даваме сметка на какво се дължи всичко това? На нелепите изказвания на кака Ангела, на това се дължи. Тази, освен че подлага на огромно изпитание целият ЕС, като нищо ще върне фашизма в Германия, слушайте ми думата", категоричен е Симеонов.    

Той коментира още, че "не е наложително от сутрин до вечер да дърпаме дявола за опашката". По думите му има явно нежелание от страна на мигрантите да минават през територията на България. "Което е чудесно, което е огромно постижение само на държавата България и редно е да признаем хубавите неща, които стават. А именно, че нашата гранична полиция си върши работата много добре, да са живи и здрави. Може би е редно да се върнем на нашето предложение да наградим с държавна награда Вълкан Хамбарлиев, човекът, който защити българската територия с изстрели, лошо няма в това. Но не трябва да пренебрегваме и изключително сложното съоръжение, оградата, която беше изградена и в която имаме, смея да твърдя, наше участие", коментира Симеонов.

Според него, за да се спре потокът, трябва да се локализира там, откъдето е тръгнал или в район, в близост до това място. Той коментира, че решението на ЕС за насърчаването на Турция за задържането на бежанците е правилно. "Турция трябва да поеме своята отговорност за задържането", обясни той и според него ЕС има финансовата възможност да спре потока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!