Симеонов: Ако аз бях шеф на КОНПИ, щях да се оттегля, да не преча на разследването

OFFNews 03 април 2019 в 14:05 3005 5

"Аз ако бях, щях да се оттегля за да не преча на следствието. Ама не съм Георгиев и не мога да говоря от негово име". Така коментира лидерът на НФСБ и депутат от управляващата коалиция Валери Симеонов казуса с имотната декларация на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Симеонов все пак отказа да коментира повече и призова да се изчака завършека на разследването.

"Стига с тоя КОНПИ. Колко време ще говорим за председателя на КОНПИ. Нека да се установи там какви нарушения има, има ли нарушения. Има някакъв спор била ли тази тераса негова, не била ли", допълни той.

Симеонов още коментира решението на президента да свика Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС) за борба с корупцията по високите етажи на властта. 

"Президентът прекалено дълбоко нагази в политическата кал", заяви Симеонов. "Можеше да запази рейтинга си, но явно има някакви други цели. Негово право, негова работа. Не бих желал да го коментирам", допълни още той, като определи целите на Радев като политически.

Лидерът на НФСБ още съобщи, че от партията са внесли законопроект за промени в Наказателния кодекс. Те предвиждат драстичното увеличаване на санкциите за причинителите на тежки пътно-транспортни произшествия (ПТП).

"Смятаме, че причинилият смърт трябва да носи своите последствия в много по-голяма степен", заяви Симеонов, като допълни, че според него деянията им често биват омаловажени от съдебните институции.

Той още изрази задоволство от факта, че бяха придвижени напред законопроектите за промени в Закона за социалното подпомагане на Патриотите и ГЕРБ, които предвиждат затягането на контрола за получаване на социални помощи. Според него призивът на ДПС да се набляга на подкрепящи вместо санкциониращи мерки не отговаря на реалността.

"Връщането на 43 хил. деца в образователната система за миналата година е в резултат не на насърчителни, а на санкциониращи мерки. Така че като цяло философията на двата законопроекта – Обединени патриоти и ГЕРБ е в тази посока", допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

5

Georgi Gracata

03.04 2019 в 18:38

Голям разкош е това да си ОП,отблизо гледаш сеира за собствен апартамент,собствен асансьор,тераса достатъчно е да нямаш собствено мнение с което затвърдяваш вярност.

10571

3

Hissarion

03.04 2019 в 14:50

Той Далавери и други работи е казвал, пък после се оказва, че се е пошегувал като в Бухенвалд.

4028

2

и аз да кажа нещо

03.04 2019 в 14:37

"Аз ако бях, щях да се оттегля за да не преча на следствието. Ама не съм Георгиев и не мога да говоря от негово име".
Това, че си Валери Симеонов, е напълно достатъчно да се оттеглиш от хоризонта.

17156

1

aviatora

03.04 2019 в 14:15

Ти ли бе, Далавери?! Ти не се оттегли от протестите на бедните и нещастни майки!!! Кой ще лъжеш и манипулираш предизборно?! Истинското КОНПИ теб трябва да те почне!!!