Симеон Сакскобургготски: Пълен абсурд е да наричате моя внук Борис IV

OFFNews 02 юли 2017 в 19:32 29590 8

Снимка kingsimeon.bg

"Не, не това е пълен абсурд. Там няма две мнения по темата. Така си е. Трябва да се придържаме към действителността. Ако почне човек да сънува, може да се отвлече от истината."

Това заяви пред btv Симеон Сакскобургготски, попитан дали е уместно неговият внук Борис да бъде наричан Борис IV.

Това вече, едни такива имена или цифри, които са за монарси, е нещо, което само като човек царува. Иначе не носи цифра, но мисля, че е много сериозен и добре се развива. Сега следва в Англия и да видим… Да се надяваме, че ще може всичко да постигне, като всеки друг млад човек, нали, каза Сакскобургготски.

Тълкуванията, нали, за наследник или това, баща му, Бог да го прости, да беше престолонаследник, защото аз съм бил цар. Но след това вече това е чиста химера и затова аз си имам вече друга формула – един ден като ме няма, който и да е, ще е носител или пазител на… просто на династичните права, ако щете. Нещо подобно каквото са направили в Румъния и в други страни, които вече не са монархии, добави Симеон Втори.

Искала ли е Москва Борис III да умре?

Симеон Сакскобургготски разказа, че е направил собствено проучване за смъртта на неговия баща.

"От 1973 г. започнах аз вече по архивите на съответните страни, но самият лекар (изпратен от Хитлер, за да прегледа Борис III) дойде и живя в изгнание в Мадрид. Той беше лекар на родителите ми, заради това, че са посещавали една клиника, навремето, в Берлин. Така че той беше близък. Той никога не пожела да каже нещо: „Аз съм положил клетва, аз съм дал клетва и не мога”. Сестра ми, която се опита да го притисне 1-2 пъти… Явно има нещо което, нали, но няма нищо доказано. По канцелариите и архивите, по които имах достъп, защото започнах от Германия, Щатите,Великобритания, Париж също. Няма нищо. От Москва, там е по-сложно, нали като достъп, но пак помолихме като бях премиер, също самия г-н Примаков или проф. Примаков, като бивш отговарящ за разузнаването им, и много материал не излезе. Така че няма до ден днешен, за съжаление, доказателство. На 49 години изведнъж, човек така и по този начин да почине, може би не е от най... А пък Бог знае. Може да е било наистина така и да е било естествена смърт", разказа Симеон Втори.

На въпроса "вие споделяте и се прокарва нотка на съмнение във Вашата книга, свързана с улица „Лубянка” в Москва, където е била централата на КГБ. Какво ви кара да мислите и в тази посока?" той отговори:

"Ама, аз не соча, нали, даден субект, просто си задавам въпрос кой е имал интерес да изчезне подобен държавен глава, нали, който е имал толкова специфична политика, по ония времена. Тогава вече трябва да се огледаме навсякъде и като нямаме един категоричен отговор, който да потвърди или напротив, да откаже всякакви, как да кажа, хипотези… Питам се на латинския израз „Qui Bono”, нали, на кого му е било най-интересно. Първоначално бях, всички бяха убедени, че са нацистите. Ама след това вече се вижда в архивите, че те са били буквално паникьосани, виждайки че царят е в такова положение. Значи това показва, че не са били зад това. Или пък поне до там да е вече сценария и на цялата тема ми се струва доста отвлечено."

Ако тръгнем вече с чиста хипотеза, което пак подчертавам, че не и моето лично мнение, но може би факта, че са подозирали и са се опасявали България да излезе от войната по един, така, приблизително аналогичен начин като Италия, може би за съветските интереси да ни освободят е било не точно по сценария, коментира Сакскобургготски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

8

Hissarion

03.07 2017 в 10:04

Това или е някаква шега или е върха на подлизурството.

7506

7

Мадридският мошеник е изфирясал съвсем. Едно изречение не може на кръст да каже.Алцхаймерът не прощава на никого...

29217

5

Лопе де Вега

03.07 2017 в 05:03

Да живее и да пребъде вовеки веков Републиката! Позор за реакционерите, натрапващи на народа измислени царе и царчета.

Поздрав!

29217

2

Лопе де Вега

02.07 2017 в 22:55

Кой е този гнусен мазник, лигав плужек, долен ибрикчия... да не продължавам, щото мога до утре, в чиято подлизурска глава се е родила мисълта за Борис Четири? Та самият симо, ако бъдем точни и честни, не е Симеон Две. Защото не е успял да стане цар. Той си е просто Сакс-Кобург-Гота некъв. Принц ли е, барон ли, не съм го .... и не ме интересува. Кой отново ни пробутва гнила политическа стока и с каква цел? Пак ли го гласите за парче вожд? Гледам, правят се опити и за съживяване на умрялата му партия. Засега няма достатъчно пари, но кой знае? Ами дедо ви Не-О-Фит?

Господа подмазвачи на несъществуващия цар - направете един референдум по въпроса, след който да ви затворим продажните уста и да се свърши с простотиите царски.

Поздрав!