Сидеров осъди Симеонов за обида към избирателите на "Атака"

Нели Чолашка Последна промяна на 28 април 2014 в 16:10 3721 7

Волен Сидеров и Валери Симеонов, когато бяха от една партия.

Бургаският окръжен съд осъди Валери Симеонов за обидни изрази и квалификации към стотици хиляди българи, упражнили изконното си право на глас, похвалиха се от "Атака".

Делото беше заведено от лидера на партията Волен Сидеров срещу съпредседателя на НФСБ Валери Симеонов, който след парламентарните избори миналата година нарече избирателите на Сидеров и "Атака" „лумпени, прости и тъпи хора, малоумници”.

"Към депутатите от "Атака" се обърнаха стотици българи, които призоваха Валери Симеонов да бъде съден за тези недопустими обидни квалификации. Това беше причината Сидеров да заведе делата срещу Симеонов - собственик на телевизия СКАТ, известна с разпространението на множество гей - порно канали, което е подсъдно според българското законодателство, и за което Сидеров също води дела срещу Симеонов.

От "Атака" поздравяваме тричленния състав на Бургаския окръжен съд, с председател Кирил Градев и членовете - Веселка Узунова и Георги Георгиев за професионализма и смелостта им, въпреки натискът, който упражнява Симеонов върху институции и органи на реда в Бургас чрез телевизията, която притежава", коментираха от партията.

Делото е за около 15 хил. лв., уточниха оттам.

Симеонов също води дело срещу Сидеров за клевета за 35 хил. лв. В края на миналата година лидерът на "Атака" беше осъден да плати 5000 лв. на Валентин Касабов, зам.-председател на Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Дори се стигна до запор на депутатската му заплата.

Наскоро лидерът на РЗС Яне Янев осъди Волен Сидеров за клевета на първа инстанция. Ако загуби и на следващите инстанции, националистът ще трябва да плати на Янев над 50 хил. лв.

Сидеров беше осъден за репликата: "Ние няма да позволим на нито един лумпен, дали той се нарича Валери Симеонов, Яне Янев или някой друг измекяр, да кощунства в близост до нашата централа в нарушение на закона.... Презервативите на Бойко - Валери Симеонов и Яне Янев, ще се сблъскат с твърдия отпор на "Атака".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2014 в 20:54

Уважаеми собственици на сайта, редактори и сътрудници.
Искам да ви уведомя, че всякаква информация, свързана с въпросното лице/лица е вредна за вас и другите около нас!

28.04 2014 в 17:31

@Преси
Да, бори се...всеки ден мисли откъде още да вземе пари за луксозен живот.

28.04 2014 в 17:29

Волен е железен, е №1.

Дъ бест, истински българин, посира западняците, демокрастите, толерастите, либерастите, педерастите, и мултикултурастите.

АТАКААА!!!

28.04 2014 в 17:22

Волен е железен и отстоява интересите на народа,и не е нарцис като Тиквоний,нито е алчен като Костов и Симе=о ментата.

28.04 2014 в 17:15

Преси, защото ви плаща семестрите ли сте толкова ерОдирани, или това ви е по дефолт?

28.04 2014 в 16:54

Преси, коментарът ти в началото изглеждаше като сполучлива ирония, но имам известни съмнения, че говориш сериозно, което силно ме притеснява.

28.04 2014 в 16:37

Избирателите на АТАКА се еродирани хора, които наистина обичат България и искат нещо да се промени. Вярно Волен не раздава кебапчета и бира по площадите на селата предизборно, но за сметка на това плаща семестрите на бедни студенти, дава безвъзмездно пари на бедни и болни хора, както и се бори със зъби и нокти за правата на народа си. Човек сам може да си направи изводите кой заслужава да получи вота на българите.