Сидеров е готов да смени вицепремиера Симеонов

На свой ред лидерът на "Атака" обвини колегата си в лобизъм

OFFNews 25 юли 2018 в 08:02 7444 6

Сидеров постави ултиматум за смяна на вицепремиера Симеонов

Ден след като президентът Румен Радев върна промените в закона за приватизацията, а от ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят ветото, лидерът на "Атака" Волен Сидеров нападна партньора си в Обединени патриоти Валери Симеонов

Отношенията в коалицията на патриотите се изостриха драстично, след като вицепремиерът Симеонов обвини депутатите от "Атака" в лобизъм в полза на братя Домусчиеви. Според него поправките промените в закона се правят, за да се опростят 58 млн. лева неустойка, която братя Домусчиеви дължат на държавата заради неспазен договор за Български морски флот (БМФ). Тогава Симеонов обясни и защо подозира, че поправките се правят в полза на Домусчиеви. В края на тази година изтича 10-годишният срок, в който приватизаторите на Български морски флот (БМФ) имат определени условия, а наскоро те загубиха дело от държавата, в резултат на което догодина ще трябва да платят неустойката.

В интервю за Нова тв Сидеров заяви, че очаква Симеонов да си признае, че самият той убива българския бизнес с нощните си турове по заведенията в черноморските курорти. Година след първите обиколки на Симеонов Волен Сидеров е на мнение, че действията на колегата му патриот "буквално убиват българския бизнес". 

Сидеров обясни, че бил принуден да вземе отношение по темата, защото много хора се обърнали към него. "В крайна сметка аз не съм го пратил във властта да убива туризма, а да вдига доходите. Не да утрепва български фирми, заведения.
Ако той не може да се справя с това, за което съм го пратил във властта, да признае и ще бъде честно от негова страна и ще търсим друг човек", обясни Сидеров.

Той нападна и директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, като го обвини в лъжа. Според Сидеров полицейският началник казал, че МВР не охранява Симеонов по време на обиколките му по морските барове. Лидерът на "Атака" обаче показа снимка на Симеонов с няколко полицаи като доказателство, че това не е така.

"От кого го пази, нали уж това било за хората? Калоянов трябва да се подаде оставката, той е кадър на Бъчварова, която съсипа МВР преди години", заяви Сидеров.

Според него Валери Симеонов не закача чуждия бизнес и не се занимава със "златните концесии", които иначе били в ресора му.  

"Смятам, че ГЕРБ направи една тактическа грешка. Оттегли нещо, което няма никакъв лобизъм в него. Всеки юрист, който може да прочете закона, може да го каже. Само че този закон беше обсъждан без да се чете. Бяхме обвинявани ГЕРБ и "Атака", че спасяваме редник Киро, редник Киро не знам кой е, но много добре си спомням акцията по спасяване на редник Цеко, когато вицепремиерът изви ръцете на правителството", заяви Сидеров, визирайки концесията на ски пистата в Банско.

И допълни: "Министерски съвет прие тази концесия, тя обслужва редник Цеко."

Сидеров определи като "абсолютни спекулации" обвиненията в лобизъм в полза на Пеевски и Николай Банев. 

Сидеров поясни, че с поправките в закона за приватизацията на Български морски флот не се опрощават задължения. "Не ги опрощаваме и няма такъв начин да се опрощава чрез поправки. Тази измама беше хвърлена в пространството именно от вицепремиера Валери Симеонов към "Атака" и ГЕРБ. Аз очаквам извинение и за Даниел (Данаил, бел. ред.) Кирилов, който е добър юрист, който беше очернен", каза Сидеров и постави ултиматум, че ако той и колегата му Николай Александров, който внесе промените в закона за приватизацията, не получат извинение от Валери Симеонов, ще заведат срещу него дела за обида и клевета.

"Ще окуражим Даниел Кирилов и премиерът да заведат такива дела. Аз директно апелирам към премиера Борисов да постави нещата на място да покаже кой е премиер в държавата, кой е вицепремиер", заяви Сидеров.

Той припомни, че още очаква извинение от Симеонов за това, че нарекъл избирателите на "Атака" лумпени. Решил обаче да се яви заедно с НФСБ на избори, тъй като бил "джентълмен". Сидеров заяви, че не му пречи "Атака" да се яви сама на предстоящите избори за представители в Европейския парламент. 

Сидеров обясни, че държавата има 30% в БМФ, в момента "нещата отиват към несъстоятелност". Така държавата няма да може да прибере 300 млн. лв.

Според него вече се готви друга коалиция, в която влизат партията на Валери Симеонов, Демократична България и президента Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

6

Jinx

26.07 2018 в 23:24

От Карлуково звъняха, молят да им върнем Сидеров.

11671

5

безпартийна

25.07 2018 в 21:07

Нямам думи! Това недоразумение Болен Сидеров да представлява част от управляващата коалиция! Къде сте граждани? Това ли заслужихте!

12130

4

borisboris

25.07 2018 в 18:05

Нееееее, Боленчо!
Моля те недей!
Ходи където ти е мястото, там има един много търпелив и отзивчив медицински персонал.

12082

3

leomesi

25.07 2018 в 12:56

Волене, Волене, не е толкова топло лятото, хич даже, ама май жегата те е напекла и дрънкаш врели, некипели. Абе, всъщност ти перманентно си си в тва състояние, ама скоро не се беше изявявал. Аман от циркаджии и циркове в тая държава, щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

12392

2

мгергов

25.07 2018 в 11:38

Нееее :) Сменил е дилъра и явно новият матриал го е активизирал да се бори за постче :))))

12044

1

Backko

25.07 2018 в 11:25

Момчето от рано е почнал с твърдите наркотици :)!!!