Сидеров: "Атака" няма колебания за визитата в Сирия

Елица Мартинова 23 ноември 2013 в 14:16 4123 11

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

 

„Защо да не отиде група до там? Каква е причината да не се отиде? Виждам, че има колебание сред колегите от други парламентарни групи, но от "Атака" нямаме такова колебание за това пътуване."

Това заяви в предаването "Седмицата" на "Дарик" лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Националистът сподели, че не е сигурен дали самият той ще бъде част от делегацията и обясни, че за 7 декември - когато трябва да замине делегацията, има планирана друга среща.

Според Волен Сидеров няма нито една сериозна причина посещението в Дамаск да не бъде осъществено.

"Ние твърдим, че Сирия има законно правителство, срещу което се правят опити то да бъде свалено и не определяме кой е диктатор и кой не е. Има си закон за легитимно правителство, срещу което има въоръжена провокация, а дали ще падне, или не - това е друг въпрос", коментира председателят на "Атака" и подчерта, че България трябва да запази традиционното добрите си отношения със Сирия.

Волен Сидеров обясни, че визитата е била по инициатива на неговата партия, която е изпратила запитване до сирийското посолство и искането им е било одобрено. По думите на депутата идеята постепенно е прераснала в инициатива за посещение на цяла парламентарна делегация.

Това обяснение обаче не съвпада с тезата, която вчера председателят на групата "Приятелство за Сирия" Страхил Ангелов ("Коалиция за България") изрази пред OFFNews. Според социалиста идеята за посещение в Дамаск е била на Хасковската търговско-промишлена палата. Ангелов обясни, че става въпрос за бизнес посещение, а не за визита на държавно равнище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!