Депутатската визита в Сирия е пред провал

Нели Чолашка 22 ноември 2013 в 18:11 4127 3

Страхил Ангелов, депутат от БСП.
Страхил Ангелов, депутат от БСП.

 

Председателят на парламентарната група за приятелство със Сирия Страхил Ангелов от БСП е получил официално покана от Хасковската търговско-промишлена палата да пътува заедно с тях до Сирия от 7 до 10 декември едва вчера.

Ден по-рано от пристигането на официалното писмо лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), че депутати от “Атака” ще посетят Сирия на 7 декември.

По думите му делегацията ще бъде посрещната на държавно ниво. 

Самият Волен Сидеров не е в групата за приятелство със Сирия, а и самата група не е била уведомена все още на 20 ноември. Не е ясно откъде е разбрал за поканата и за датите, в които ще се състои посещението.

В групата действително членуват депутати от "Атака" - Илиян Тодоров, Гален Монев и Магдалена Ташева, която чрез предаването си в телевизия "Алфа" нарече сирийците главорези и канибали. 

Възможно е при това положение посещението на депутатите да се отложи заради заплаха за сигурността им, каза за OFFNews Страхил Ангелов.

По думите му причината депутати да ходят до Сирия заедно с Хасковската търговско-промишлена палата, а не на официално държавно посещение, е сложната ситуация в Сирия, която е във военно положение. Това не е като посещение във Франция, уточни депутатът от БСП.

Според него визитата би могла да е полезна, ако депутатите се свържат със сирийските власти и поискат сътрудничество при установяването самоличността на сирийски бежанци без документи. Ангеров не очаква да има среща с президента на Сирия Башар Асад.

Той ще осъди поканата и рисковете с колегите си от групата за приятелство със Сирия в понеделник и следо това ще вземат решение дали депутати да се включат в делегацията на бизнесмените от Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews