Шефът на полицията във Враца подаде оставка, Лазаров му я поискал по телефона

Юлиан Христов 05 март 2015 в 11:14 6748 2

Шефът на полицията във Враца подаде оставка

Директорът на ОДМВР-Враца Иван Кирилов си е подал оставката, след като тя му била поискана от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров в сряда следобед.

Пред OFFNews Кирилов каза, че оставката му е поискана без каквито и да било мотиви. "Имам лоша новина - трябва да си подадеш оставката", казал Лазаров на шефа на врачанската полиция вчера следобед по телефона.

"Казах: "Добре", пиша я веднага и я нося. Той каза, че и утре (в четвъртък, бел ред.) може да я занеса. Казах: "Не, довечера я нося". И вчера в 19.30 часа я бях занесъл в министерството", разказа Кирилов. 

Вчера премиерът Бойко Борисов отправи критики към работата на МВР заради палежите в село Галиче. Директорът на ОДМВР-Враца обясни, че полицията е свършила работата си. Установено било, че палежът на къща в селото не е умишлен и не е свързан с кмета Ценко Чоков, каквито обвинения отправиха собствениците на изгорялата постройка. "Става въпрос за късо съединение", обясни Кирилов. 

"Ако за това ми искат оставката, в Стара Загора като имаше пет запалени чисто нови камиона и три трактора с щети на голяма стойност, значи и там трябва да има оставка", каза още той.

Кирилов беше назначен на поста от бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев на 23 юли 2013 година - деня на оставката на правителството на Пламен Орешарски. Оставката му трябва да бъде подписана от министъра на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!