Семейството, пострадало в катастрофата с Местан, е в стабилно състояние

OFFNews 15 април 2019 в 09:24 6836 0

Семейство Ахмед, което пострада при катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан, продължава да бъдe в болница. Жената, мъжът и 9-годишното им дете са в стабилно състояние и се очаква до дни да бъдат изписани. При инцидента загина шестмесечното бебе на семейство Ахмед.

Бащата е с контузия в областта на кръста и съмнение за спукан прешлен, но общото му състояние е добро, той е в съзнание. Същото се отнася за майката и детето – те имат повърхностни контузии, съобщи пред bTV и проф.д-р Тодор Черкезов, изп. директор на МБАЛ „Д-р. Ат. Дафовски” – Кърджали. 

Трагедията стана в неделя, 14 април, на разклона на с. Загорско и Джебел.

След инцидента Местан бе задържан, а засега от МВР не са коментирали кой е отговорен за катастрофата. Според известните досега данни автомобилът на лидера на ДОСТ е излизал на път с предимство, когато за секунди се появила другата кола, която се движела с много висока скорост. 

"Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там", заяви пред Нова телевизия Лютви Местан по време на задържането си. 

"Спря, огледа се наляво и потегли. След като потегли, се чу голям трясък и се видя дим. С такава скорост се движеше момчето, стана за секунди”, заяви Мустафа Исмаил, свидетел на катастрофата. В района допустимата скорост е 90 км. в час.

Самият Местан също е минал медицински преглед и след като е установено, че няма контузии, той е бил отведен в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови