СДС: Забраната на Луковмарш не трябва да се превръща в триумф за комунистическите убийци

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2020 в 19:34 2648 1

Съюзът на демократичните сили се противопостави "на недопустимите опити за реабилитация и възхвала на червени терористи, на които станахме свидетели на 22 февруари в София."

"Ние подкрепяме призивите за забрана на пронацистката пропаганда, но сме възмутени от плакатите на комунистически убийци, които носеха участниците в шествието „Без нацисти по улиците ни!". Както нееднократно сме заявявали, СДС се противопоставя на всички човеконенавистни режими, независимо дали са комунистически или нацистки. Терорът няма цвят. Надопустимо е да го делим на ляв и десен. Не бива да се допускат прояви, сеещи омраза и разединение." - пише в позцията на Съюза на демократичните сили.

"Забраната на Луковмарш не трябва да се превръща в триумф на крайнолеви демонстранти, които развяват като знаме терористи, убивали без съд и присъда по заповед на Коминтерна. Българите трябва да бъдат българофили, а не чуждопоклонници" - категорични са от СДС.

"България е държава, избрала необратимо пътя на демокрацията, приела ценностите на обединена Европа и е важно да ги отстоява неотклонно. Всякакви опити за реабилитация на осъдените от историята антихуманни идеологии, каквито са нацизмът и комунизмът, трябва да бъдат спирани в зародиш, осъждани морално и преследвани институционално." - подчертават от "Раковски" 134.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови