Съветниците от ГЕРБ: Ситуацията с Граф Игнатиев напомня приказката за Нероден Петко

OFFNews 03 октомври 2018 в 16:01 4400 0

Общинските съветници от Група 5 и други политически мотивирани организации искат за пореден път оставки за незавършено и неприето строителство.

Това се казва в позиция на съветниците от групата на ГЕРБ в СОС по повод критиките към ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и поисканата от ПГ 5 оставка на ресорния зам.-кмет Евгени Крусев. 

В позицията на най-голямата група в СОС се казва още:

В зоната на ул. „Граф Игнатиев“ се прави първият от 35 години основен ремонт, включващ цялостна подмяна на подземната инфраструктура, настилки, осветление, градско обзавеждане, релсов път и контактно-кабелна мрежа. В момента улицата, както и площадите "Гарибалди" и "Славейков", са строителни площадки, на които се работи и не е завършен цялостно нито един участък.

В тази връзка припомняме, че г-н Иван Велков, член на Група 5 и общински съветник от ПП „Зелените“, лично участва в комисията, избрала фирмата изпълнител на обекта - „Джи Пи Груп“. Той със сигурност знае, че в договора е заложена глоба от 1,2 млн. лв. за некачествено изпълнение, че при неспазване на срока се налага санкция от 240 хил. лв. на ден, а гаранцията, която е задържана по сметка на общината е 600 хил. лв.

Ситуацията в момента напомня приказката за „Нероден Петко“. Нека се роди Петко и да видим кой си е свършил работата, и кой не е.

Групата на ГЕРБ винаги е настоявала за максимална публичност и контрол при изпълнението на обектите. Изискваме фирмата изпълнител и фирмата, изпълняваща строителен надзор на обекта, да предоставят информация за всички извършени до момента строително-монтажни дейности, както и всяка седмица да правят публичен отчет по изпълнението и контрола на обекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови