Сърдит млад човек в СОС: Борис Бонев не казва гласувал ли е за Елен Герджиков

OFFNews 15 ноември 2019 в 10:15 11832 7

Независимият общински съветник Борис Бонев от "Спаси София" определя като "конспирация" информацията, че е подкрепил кандидата на ГЕРБ за председател на СОС Елен Герджиков на първото заседание на новия Столичен общински съвет. 

Бонев пусна първи коментар по темата във фейсбук, в който обаче не признава официално за кого е дал гласа си. 

Герджиков беше избран с мнозинството от 33-ма съветници при тайно гласуване миналия вторник. ГЕРБ, ВМРО и "Атака" събират общо 33 гласа, Волен Сидеров обаче не участва във вота за председател на СОС. Кандидатът на левицата Милка Христова получи подкрепата на петнайсете съветника от БСП, а Методи Лалов взе всичките 12 гласа на Демократична България. Така единственият вариант за глас № 33 в подкрепа на Герджиков остава този на Борис Бонев. 

Изненадващото му гласуване предизвика много реакции в социалните медии, тъй като Спаси София и лично Бонев са сред най-големите критици на управлението на ГЕРБ в столицата. От текста му във фейсбук става ясно, че е обиден на ДБ за "приятелски огън" и "среднощни хрумвания" по време на кампанията. 

Коментарът на Борис Бонев: 

Като нов човек за политическите нрави си дадох сметка, че не искам да придобивам някои от тях. Например, след 2 месеца и половина кампания, обилно гарнирани с ругатни и приятелски огън, изведнъж възникна предложението да съм компромисният кандидат за балотажа. Звучеше екстравагантно и разбира се невъзможно. Това е така, защото подобни решения се вземат на политически преговори, а не са среднощни хрумвания заради обстоятелства, които вече са факт. (т.е.след балотажа). Затова и не обърнах голямо внимание.

Онзи ден се избираше председател на общински съвет. Оказа се, че всички знаят, че ще бъде избран Елен Герджиков, но е много важно да се запишат, че са участвали в мача със свое предложение. А според политическия фолклор в СОС, имало две гласувания, на които трябва да заявиш опозиционност - за председател и за бюджет. Но тук пак имаме същата случка - когато някой иска опозицията да държи общинския съвет, се водят отново политически преговори, т.е. БСП, Демократична България, Спаси София и ако някой друг желае, постигат споразумение и мнозинство, за да наложат свой кандидат. Такива действия нямаше. Но всички изненадано се занимаваха с това, за кого съм гласувал аз в един предизвестен избор.

Отказвам да участвам в политически театър - намирам го за лицемерно. Аз обичам да се занимавам с политически действия и решения за реалните проблеми на хората. И тепърва ще продължа да го доказвам и показвам. Всичко останало оставям на теоретиците на конспирацията и свободното им време във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

7

случайно прочетох

15.11 2019 в 17:38

"Но тук пак имаме същата случка - когато някой иска опозицията да държи общинския съвет, се водят отново политически преговори, т.е. БСП, Демократична България, Спаси София и ако някой друг желае, постигат споразумение и мнозинство, за да наложат свой кандидат."

Браво на детето!Дано изброените си вземат поука и да разкарат герберастията от града!

4000

6

emilovanov

15.11 2019 в 15:04

Ако това е истина, ще се окаже че Бонев наистина е патерица!

23293

5

Стефан

15.11 2019 в 14:05

Тъй де. И портиерът, и барманът в гейклуба знаят, що онова е вътре. И?

6245

4

kokoten

15.11 2019 в 13:27

...момчето знае много добре защо е вътре...ако не беше то сега Фандъчката щеше да смуче пръсти....ей,софиянци,много сте тъпи.....просто не е за вярване,30 години ви водят за носа и ви вземат парите,а вие лапате мухите....жална ви майка...

23293

3

Стефан

15.11 2019 в 11:49

Момче, ти така ли и не разбра, че си клоун?:)

4245

2

rrr11

15.11 2019 в 11:08

От най-малкото БКП(ДБ) ще използват всеки случай да оплюват Бонев, така че трябва да е много внимателен с изявите.

4040

1

jovo

15.11 2019 в 10:39

Това е смисъла на тайното гласуване....тайна е. И затова Бонев е независим, защото може да подкрепи и едните и другите. Обаче сега Сините изнервени люде ще започнат да мятат фекалии. Първо беше протеже на Манолова, сега изведнъж стана гербер, смях някакъв.