Сагата с Гергов: Недоволни социалисти от Пловдив на Позитано, наплив от нови членове в БСП след изключването му

Нинова нито може да слага хора, нито може да маха хора, обяви Георги Свиленски

OFFNews 08 януари 2021 в 10:46 2732 0

За изключването на Георги Гергов от БСП за по-малко от пет часа са се подписали 114 членове на Националния съвет. Никога не е имало толкова бързо събиране на подписи. 

Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски по бТВ. Той допълни, че само един от членовете на НС до момента е гласувал против, 2-ма са въздържали се и 111 са „за“, като събирането на подписи продължава пет работни дни. 

Вчра от БСП-Пловдив обявиха, че цялото ръководство на структурата ще е на "Позитано" 20 днес, за да връчи позиция за снемане на политическото доверие от лидерите на партията. 

Социалистът посочи, че за изключването на Гергов уставът на БСП е спазен от първия до последния член. Той бе категоричен, че не става въпрос за междуличностни разчиствания на сметки, а за обективна позиция.  Само за 7-8 часа вече има десетки заявления за приемане в БСП-Пловдив. На хора, напуснали през годините, на хора изгонени и на нови членове, които виждайки промяната, искат да се присъединят към БСП. Това показва правилността на тези решения”, коментира още Свиленски.

По думите му „Корнелия Нинова не може да сложи никого на ключови позиции или да разгонва който и да е. Тези процедури се извършват на Конгрес. 900 делегати определиха състава на Националния съвет. 900 делегата определиха кой да бъде върховният орган на партията, а 80% от социалистите - 50 000 човека, решиха Корнелия Нинова да бъде председател. Корнелия Нинова нито може да слага хора, нито може да маха хора. Функцията на Нинова е да ръководи партията и Националния съвет, а колективният орган взима решенията” , обясни депутатът-социалист.

Георги Свиленски призова групата, подкрепяща Гергов, когато дойде в София, да си каже мнението в централата на БСП, но да бъде толкова активна и да отиде и пред централата на ГЕРБ, защото там има действителни поводи за протести. „И когато има протести пред Министерски съвет другарите от Пловдив да дойдат и да участват в тези протести. Нека да бъдат активни относно правителството, относно Борисов и ГЕРБ. Най-лесно да дойдеш пред „Позитано“ два месеца преди избори. Иначе ще потвърдят моите съмнения защо протестират пред „Позитано“, а не пред сградата на ГЕРБ”, посочи социалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови