Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията

OFFNews 07 януари 2021 в 16:20 3630 0

Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията, съобщиха от соцорганизацията с уточнението, че са събрани необходимите подписи за приемане на решението.

"По казуса Гергов се произнесоха всички висши контролни и колективни органи на партията – Общопартийната контролна комисия, работната група по случая, Изпълнителното бюро и Националният съвет на БСП", обясняват от ръководството на столетницата.

Преди два дни Изпълнителното бюро обяви, че ще предложи отстраняването на Гергов заради грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове. С поведението си Гергов уронва престижа на партията, не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име, се казваше в позицията на бюрото.

Пловдивските социалисти, чийто лидер е Гергов, пък отвърнаха на удара със снемане на доверието от лидера Корнелия Нинова и ИБ заради "системно нарушаване на устава на партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията".

"В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история", заявиха от БСП-Пловдив и декларираха, че "няма да позволим с Гьобелсов подход да бъде унищожена идеята ни и партията ни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови