С пари от министерствата ще се ремонтира общинска инфраструктура

OFFNews 12 декември 2018 в 14:14 1832 0

С пари от министерствата ще се ремонтира общинска инфраструктура

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщават от правителствената пресслужба.

От бюджета на Министерството на икономиката ще се предоставят средства на Община Русе за изграждане на елементи на общинска инфраструктура, насърчаващи и реализацията на инвестиционният проект на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД.
Новоизградената инфраструктура ще бъде публична собственост на Община Русе и ще се бъде общодостъпна за ползване. Довеждащият път представлява асфалтова инфраструктура с приблизителна минимална дължина около 100 м. Тази връзка е част от общински път и в бъдеще ще се свърже към общата вътрешна пътна мрежа на Източна индустриална зона - Русе, като осъществява връзка на околните парцели, които са част от същия ПУП.

С изграждането на елементите от общинската пътна инфраструктура ще се постигне икономически и социален ефект в общината като се създадат благоприятни условия за привличане на нови български и чуждестранни инвеститори. Това ще позволи разширяване на самата индустриалната зона, което ще доведе до разкриване на нови работни места.

Също от бюджета на Министерството на икономиката на Община Кърджали ще се предоставят средства за изграждане на елементи на общинска инфраструктура „Изграждане на улица „Първа индустриална“ и ремонт и реконструкция на участък от улица „Производствена“ в Промишлена зона - изток, гр. Кърджали“, насърчаващ и изпълнението на инвестиционния проект на „Интернешънъл Пауър Съплай“ АД „Изграждане на енергонезависима фабрика за производство на токозахранващи системи“.

Новоизградената инфраструктура ще бъде публична собственост на Община Кърджали. Тя ще обслужва, както инвеститора „Интернешънъл Пауър Съплай“ АД, така и голям брой други предприятия и служители в Промишлена зона - изток, Кърджали.

С реализирането на новата инфраструктура ще се подобри-качеството на транспортната комуникация и ще се надгради съществуващата улична мрежа. С изграждането на новата улица и рехабилитацията на съществуващата се създават благоприятни условия за обновяване на работната среда и привличане на нови инвеститори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови