С Нотариуса не се познавам. Нито сме се чували, нито сме си пращали пощенски гълъби, твърди Стоянов

Ружа Райчева 04 април 2024 в 13:09 1784 0

Калин Стоянов

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Калин Стоянов

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов категорично отрече да познава Мартин Божанов, по-известен като Нотариуса. Той говори пред журналисти в парламента след края на закритото изслушване за връзката на МВР с Нотариуса

Изслушването се състоя по искане на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и се проведе при закрити врата заради възможността от разкриване на секретна информация. 

"Имаше много внушения и неверни твърдения по мой адрес. Никога не съм го виждал, не го познавам, не сме се виждали, не сме се чували - нито по телефона, нито по приложение, нито по пощенски гълъби", каза Калин Стоянов след края на изслушването. 

Той уточни, че единствената структура на повереното му ведомство, изкарала данни за Божанов, послужили за образуването на досъдебно производство, е главна дирекция "Борба с организираната престъпност". 

Освен това вътрешният министър твърди, че съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков поискал от него да назначи за ръководител на оперативния щаб за изборите и зам.-министър Кирил Ценкин. Стоянов заяви, че се противопоставил на искането, защото оперативният предизборен щаб би трябвало да се води от главния секретар на МВР.

Министърът обаче за пореден път отказа да каже дали Мартин Божанов - Нотариуса действително е бил сътрудник на МВР

Стоянов не пожела да отговори и дали е имало обиск в дома на подалия днес оставка гл. секретар на МВР Живко Коцев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки